Poletno dogajanje na FF

Na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani se v dneh od prvega do dvanajstega julija odvija mednarodni intenzivni podiplomski seminar z naslovom Upravljanje različnosti, ki se ga udeležuje 40 študentov iz petih evropskih univerz.

Študenti tako, poleg z Univerze v Ljubljani, prihajajo še z Univerze v Litvi (Vytautas Magnus), Italiji (Univerza v Bologni), Avstriji (Karl-Franzens – Univerza v Gradcu) in na Madžarskem (Berzsenyi Dániel College).

Poletna šola se je začela s sprejemom in otvoritvijo v ljubljanski Mestni hiši, kjer so udeležence pozdravili podžupan Mestne občine Ljubljana, Aleš Čerin, dekan Filozofske fakultete, red. prof. dr. Valentin Bucik, in vodja projekta, red. prof. ddr. Rudi Rizman.

Skupino udeležencev sicer sestavljajo ambiciozni posamezniki dvajsetih nacionalnosti, ki jih združujejo tematike, ki so hkrati najpomembnejši poudarek seminarja; politična teorija in ideologija, zgodovina, komparativne oblike upravljanja družb, pravo, mednarodni odnosi, sociologija, ekonomika upravljanja različnosti idr. Glavni vsebinski in geografski poudarki predvidenih predavanj pa so evropske študije, Baltik, Balkan, vzhodna Evropa, varstvo manjšin, globalizacija, zgodovina nacionalnih gibanj, kulturna raznolikost in formiranje etnične in nacionalne identitete, upravljanje konfliktov, upravljanje različnosti v mednarodnih in večnacionalnih okoljih, multikulturno izobraževanje, medkulturni dialog idr. V okviru šole poteka več obiskov in strokovnih izletov, srečanje in predavanje strokovnjakov za področje manjšin ter druge oblike izobraževanja študentov o značilnostih in izkušnjah Slovenije (na primer: slovenske tranzicije, slovenskega vključevanja v Evropsko Unijo …). (www.uni-lj.si)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.