Poletna šola

Poletna okoljska šola, za vse ljubitelje raziskovalne izkušnje, druženja in zabave.

Na Velenjski visoki šoli za varstvo okolja na pragu poletja in ob zaključku študijskega leta organizirajo Poletno šolo, ki bo potekala od 3. do 8 junija. Rdeča nit prve mednarodne poletne šole bo sonaravna lokalna prehranska samooskrba. Spoznavanje aktualne tematike bo organizirano po skupinah in bo študentom nudilo resnično mednarodno interdisciplinarno raziskovalno izkušnjo.
 
Udeleženci in udeleženke se bodo ukvarjali z naslednjimi temami: kmetijstvo – relikt ali potencial Šaleške doline, zavarovana območja in rekreacija v zavarovanih območjih, avtohtone sorte ajde, zelišča in sekundarni metaboliti rastlin, Zelene površine v urbanem prostoru, Šaleška dolina po letu 2050 – okoljske tehnologije, naravni viri CO2 v Šaleški dolini in podjetniška delavnica: Izdelamo poslovni načrt za ekokmetijo. Vsak dan pa bo organizator pripravil tudi zanimive večerne aktivnosti, ki jih ponuja mesto Velenje in študentske ter ostale organizacije v Velenju.  Med zanimivi družabnimi in študijskimi aktivnosti je tudi kino večer, kjer si bodo med drugim udeleženski in udeleženke ogledali film  Why, Where, When and How, avtorja doc. dr. Sedmaka, ki  na Visoki šoli v Velenju svoje strokovne izkušnje predaja tudi svojim študentka in študentom. Delavnico KARAKORUM – Šangri-La ali zadnji raj na zemlji?, bo vodila doc. dr. Irena Mrak. Delavnico bodo posvetili tudi mednarodnem letu gozdov in sicer na temo Gozd je pester, dragocen in lep, ki jo bo vodil Damjan Jevšnik, univ. dipl. inž. gozd. Na poletni šoli pa ne bodo pozabili tudi na temo Zaposlovanja mladih, saj bo šola v letošnjem letu dobila prve diplomante in diplomantke na prvi bolonjski stopnji. Poletno šolo bodo zaključili z Obiskom ekovasi in zasnove trajnostne regije v občini Poljčane. Prvo mednarodno poletno šolo velenjske visoka šola organizira s pomočjo Mestne občine Velenje, ki je partnersko mesto Evropske kulturne prestolnice 2012. Združila bo študente in visokošolske učitelje partnerskih ustanov Visoke šole za varstvo okolja v zanimivem mladem mestu Velenju in širšem območju regije. Celotna ekipa bo proučevala okoljska, socialna in ekonomska izhodišča s poudarkom na sonaravnem kmetovanju z metodami intenzivnega, interaktivnega in terenskega dela. Vse, ki zanima raziskovanje (kabinetno in terensko, praktično delo in ogledi), strokovna predavanja, ogled filma in strokovna ekskurzija upamo, da se vidimo na poletni šoli. Poletno šolo bodo vodili strokovnjaki, raziskovalci in predavatelji z Nacionalnega inštituta za biologijo, Inštituta za trajnostni razvoj, ERICO Inštituta za ekološke raziskave, Oddelka za geografijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, Nacionalnega inštituta za geofiziko in vulkanologijo iz Italije in Velenjske Visoke šole za varstvo okolja. Poleg tega bo dogodek združil študente in visokošolske učitelje partnerskih ustanov VŠVOja. Vabljeni prav vsi, ki so študentje in študentke dodiplomskih študentov, ki so opravili že dve leti študija katerekoli študijske usmeritve na domačih ali tujih partnerskih visokošolskih inštitucijah.
 
Veliko in še več pa na: http://vsvo.velenje.si/Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.