Podpora evropskih študentov

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) je prejela pismo Evropske študentske unije – European Students´ Union (ESU), v katerem so evropski študenti izrazili močno podporo zahtevam slovenskih študentov glede študentskega dela.

Ob tem ESU poudarja zavedanje o nastali ekonomski krizi in njenemu poglabljanju ter poudarja nestrinjanje s tistimi, ki želijo ekonomsko rast doseči na račun večje obremenitve študnetov.

V pismu ESU omenja predlog Zakona o malem delu, ki s svojimi spremembami učinkuje ne samo na študente ampak tudi na celotno slovensko populacijo. Študenti zahtevajo, da se študentsko delo ureja ločeno, saj takšen predlog, kot ga promovira minister za delo, družino in socialne zadeve, pomeni prikrito ukinitev študentskega dela, elitizacijo visokega šolstva in ukinitev avtonomnega študentskega organiziranja. ESU prav tako meni, da bo takšen način dela spodbujal sivo ekonomijo in izkoriščanje nižjih družbenih slojev. ŠOS že nekaj časa opozarja na težave, ki jih lahko prinese predlagani zakon, vendar pa želenega učinka ni. Socialni dialog, ki je v takšnih trenutkih zelo pomemben, pa v naši državi močno peša.

Po mnenju ESU je zmanjševanje socialne varnosti postalo najlažja pot za reševanje in vzdrževanje državnega proračuna. ŠOS s podporo ESU ponovno poudarja, da ne more sprejeti eksperimentiranja vlade z najšibkejšimi skupinami, zato je odločen, da na takšen zakon ne pristaja.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.