Podpora evropskih študentov

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) je prejela pismo Evropske študentske unije – European Students´ Union (ESU), v katerem so evropski študenti izrazili močno podporo zahtevam slovenskih študentov glede študentskega dela.

Ob tem ESU poudarja zavedanje o nastali ekonomski krizi in njenemu poglabljanju ter poudarja nestrinjanje s tistimi, ki želijo ekonomsko rast doseči na račun večje obremenitve študnetov.

V pismu ESU omenja predlog Zakona o malem delu, ki s svojimi spremembami učinkuje ne samo na študente ampak tudi na celotno slovensko populacijo. Študenti zahtevajo, da se študentsko delo ureja ločeno, saj takšen predlog, kot ga promovira minister za delo, družino in socialne zadeve, pomeni prikrito ukinitev študentskega dela, elitizacijo visokega šolstva in ukinitev avtonomnega študentskega organiziranja. ESU prav tako meni, da bo takšen način dela spodbujal sivo ekonomijo in izkoriščanje nižjih družbenih slojev. ŠOS že nekaj časa opozarja na težave, ki jih lahko prinese predlagani zakon, vendar pa želenega učinka ni. Socialni dialog, ki je v takšnih trenutkih zelo pomemben, pa v naši državi močno peša.

Po mnenju ESU je zmanjševanje socialne varnosti postalo najlažja pot za reševanje in vzdrževanje državnega proračuna. ŠOS s podporo ESU ponovno poudarja, da ne more sprejeti eksperimentiranja vlade z najšibkejšimi skupinami, zato je odločen, da na takšen zakon ne pristaja.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.