Podjetniški mesec na FUDŠ

Pod okriljem Fakultete za uporabne družbene študije v Novi Gorici in Kariernega centra FUDŠ bo meseca maja potekal Podjetniški mesec na FUDŠ.

Na prvem dogodkuv torek 5. maja 2015 ob 14.00 uri na Gregorčičevi 19 v Novi Gorici, boste spoznali prave podjetniške ideje! Predstavili bomo nove in sveže ideje s tekmovanja POPRI in ideje, ki že dolgo pišejo uspešne podjetniške zgodbe. Vabljeni tudi na okroglo mizo “Skok v podjetništvo”.

Drugi večerv torek 12. maja 2015 ob 18.00 uri, bo potekal v sproščenem vzdušju Goriške knjižnice Franceta Bevka. Na akademskem večeru “Na kakšen način že med študijem postati iskan kader?” bomo spoznali, kako si študenti sami lahko kreirajo svojo poklicno pot in si zagotovijo subtilnejši prehod iz študentskih klopi na trg dela.

Z naslednjim dogodkom se spuščamo na področje socialnega podjetništva, ki je v Sloveniji še vedno v povojih. 21. maja 2015 ob 18. uri si bomo ogledali enega od 58 podjetij, ki so registrirana kot socialno podjetje. Dogajanje se ta dan seli v Ljubljano na Trubarjevo 56 – v Skuhno. Pogovarjali se bomo tudi z dr. Dejanom Jelovacem, ki je redni profesor in znanstveni raziskovalec poslovne etike, organizacijskih znanosti in podjetništva.

Z zadnjim večerom »Socialno podjetništvo in družbena odgovornost«, 26. maja 2015 ob 18. uri na Gregorčičevi 19 v Novi Gorici, pa želimo pokazati, da podjetništvo ni zgolj le ustvarjanje profita, ampak je lahko še veliko več. Ekvilib Inštitut, ki se aktivno ukvarja tudi z družbeno odgovornostjo, nam bo predstavil sam koncept družbene odgovornosti, širši družbeni okvir, zaradi katerega je družbena odgovornost pomembna, ter dobre prakse s tega področja.

Več informacij o dogodkih na www.fuds.siKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.