Pod Parpetuum Jazzile padle tudi Križanke!

Padle so tudi Križanke! Parpetuum Jazzile so razprodali še eno slovensko kulturno trdnjavo – po Gallusovi dvorani v Cankarjevemu domu so v torek napolnili tudi Plečnikove Križanke. Kako zvezdniško – razprodane so bile celo tako, da se je zaradi vseh tistih, ki si zaradi gneče niso uspeli pravočasno izboriti svojega mesta, koncert začel z več kot 40-minutno zamudo.

»Tako dolgo nismo čakali niti na U2-jih v Zagrebu,« je bilo slišati enega izmed več kot 3500 obiskovalcev, a nejevolje že po prvi pesmi ni bilo več.
Raznovrstno publiko so PJ-i, kakor se imenujejo sami, zadovoljili s pestrim naborom pesmi – od youtubeovske uspešnice Africa, klasik Joyful, Rosanna. in True Colours, nacionalne himne Južnoafriške republike, do slovenskih – zimzelene Prisluhni školjki, Plestenjakove Sobe 102 in Avsenikovega Medleyja. ®e tako razgretemu občinstvu so ob bližajočem se dnevu državnosti pihali na dušo s pesmijo Vse najboljše Slovenija. Del skrbno načrtovanega repertoarja je bila tudi pesem Poletna noč (Marjana Deržaj), ki je v odprtem ambientu Križank delovala še posebej čarobno.
Vidno razigrani Parpetuum Jazzile so popolno avdiovizualno vzdušje pričarali z usklajenimi koreografskimi gibi in posebnimi svetlobnimi učinki, ki so bili samo nadgradnja vokalne pravljice. Ljubljenci slovenskega občinstva so s številnimi solističnimi nastopi dokazali, da zbor sestavljajo izjemni vokali, ki bi zlahka imeli tudi uspešno samostojno kariero. A ne le solisti, tudi Sašo Vrabič je navdušil s svojo malo šolo beatboxa, v kateri so sodelovali poslušalci. Splošen vtis igrivosti zbora je s skakanjem po odru, beatboxanjem ter igranjem na klaviature dopolnjeval Peder Karlsson, legenda a cappella glasbe in novi umetniški vodja, ki je v zboru nadomestil avtorja večine aranžmajev prestavljenih skladb Tomaža Kozlevčarja.
Ves čas skoraj dvournega glasbenega doživetja je bilo moč čutit obojestransko naklonjenost med Parpetuumi in slovenskim občinstvom, od katerega so se s tem dejanjem poslovili pred odhodom na srednjeevropsko in ameriško turnejo. Bodo po vrnitvi padle tudi Stožice?
 
Tekst in Foto: Maja NemaničKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.