Pocenitev študentske prehrane

Danes podpisani aneksi k pogodbam o znižanju cen subvencionirane študentske prehrane.

Danes je Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve potrdilo anekse k pogodbam, sklenjene med gostinci in Študentsko organizacijo Slovenije (ŠOS) ter Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru (ŠOUM) za področje Ljubljane in Maribora. Podpis dokumentov omogoča pocenitev obrokov in s tem tudi nižje cene nekaterih študentskih bonov. ŠOS je s svojimi organizacijskimi oblikami pozvala ponudnike študentske prehrane k pocenitvi študentskih bonov. Na poziv so se nekateri gostinci pozitivno odzvali, obroki so tako cenejši že s februarjem.

Zaradi nedavne podražitve cen študentskih bonov ob razpisu za ponudnike študentske prehrane je ŠOS skupaj z organizacijskimi oblikami pozvala gostince k znižanju cen študentskih bonov. Nekateri gostinci so se pozivu odzvali in znižali cene obrokov. Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve je danes potrdilo anekse k pogodbam, ki omogočajo izredno pocenitev študentskih bonov. Tako so nekateri boni cenejši že s februarjem, predvidene pa so pocenitve tudi v marcu.

Na področju, ki ga pri izvajanju subvencionirane študentske prehrane pokriva ŠOS (Ljubljana, Brežice, Radovljica, Bled, Novo mesto, Škofja Loka, Postojna, Domžale, Krško in Jesenice) je cene s februarjem znižalo štirinajst ponudnikov, na področju, ki ga pokriva ŠOUM (Maribor, Celje, Kranj, Murska Sobota, Ptuj, Slovenj Gradec, Velenje, ®alec, Šentjur pri Celju, Ravne na Koroškem, Ormož) pa enajst ponudnikov. V kratkem se pričakujejo pocenitve tudi na področju, ki ga pokriva Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) (Koper, Dutovlje, Piran, Nova Gorica, Izola, Portorož, Ajdovščina in Sežana).

Danijel Bandelj, predsednik ŠOS: »Veseli nas, da so nekateri gostinci upoštevali poziv in znižali cene subvencionirane študentske prehrane. ŠOS pa že pripravlja načrt elektronizacije bonov, ki bo varen in enostaven za uporabo. Nov sistem bo hitrejši, enostavnejši ter cenejši za državo in študente.«Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.