Pobarval bo goro

(STA) – Danski umetnik čilskega rodu, 43-letni Marco Evaristti, avtor nenavadnih in provokativnih projektov, se je napotil na vrh Mont Blanca, kjer naj bi razlil rdečo barvo in ustanovil “samostojno državo”.

Najprej je "ponudil predjed" – pobarval je del gore na prelazu Flambeaux, na višini 3400 metrov, v višini Bele doline, je povedal njegov vodič Michel Bordet. Dneva, ko naj bi dosegel vrh, umetnik ne želi izdati, "da ne bi imel za petami žandarjev". "Moj načrt je, da bom bajeslovno goro Mont Blanc (Bela gora) spremenil v Mont Rouge (Rdeča gora) in določil rojstvo suverene države "Pink State", je pojasnil umetnik. 

Po njegovem prepričanju naj bi si ob tem projektu zastavili vprašanje "komu pripada narava? Voda v jezerih, sneg na Zemlji, rože na travnikih in drevesa v tropskih gozdovih?" Evaristti meni, da ima na Mont Blancu, ki ne pripada le Franciji, pravico "ustanoviti državo brez nasilja, državo pluralizma in strpnosti". Pojasnil je še, da barva ne bo onesnažila okolja, saj je narejena na osnovi lahko razgradljivih sadežev. 

 Hmm kaj pa varovanje narave po vseh hektolitrih barve ??

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.