Po novem skladovi krediti tudi za študij doma

Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije po novem poleg ugodnih kreditov za študij v tujini ponuja tudi ugodne kredite za študij v Republiki Sloveniji.

Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije je danes, 4. decembra 2009, na svojih spletnih straneh www.sklad-kadri.si in v Uradnem listu RS št. 98/09 objavil spremembo javnega razpisa študijskih kreditov, ki jih lahko kandidati po novem pridobijo ne le za študij v tujini, ampak tudi za študij v Republiki Sloveniji.

Skladovi krediti so izjemno ugodni, saj se v skladu z razpisom podeljujejo brez stroškov odobritve v višini od 4.000 do 21.000 EUR s fiksno letno obrestno mero 4,9 %, po zaključku študija pa imajo kreditojemalci možnost enoletnega odloga vračanja.

Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije podeljuje študijske kredite v sodelovanju z Deželno banko Slovenije, d.d. za dodiplomski in podiplomski študij za financiranje šolnine in življenjskih stroškov.

Kandidat za pridobitev študijskega kredita mora biti državljan Republike Slovenije in imeti stalno bivališče v Republiki Sloveniji ter biti sprejet ali vpisan na izobraževanje v okviru javno veljavnega (akreditiranega) študijskega programa na javno veljavno (akreditirano) domačo ali tujo izobraževalno institucijo in mora na tem študiju pridobiti javno veljavno diplomo.

Rok za prijavo na skladov razpis študijskih kreditov je 2. julij 2010 oziroma do podelitve kreditov v vrednosti 1.250.000 EUR.

Sklad bo vloge kandidatov pregledal in kandidate po potrebi pozval k dopolnitvi. Popolna vloga bo posredovana v odobravanje na banko, ki bo o dodelitvi kredita dokončno odločila.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.