Plavi orkestar po desetih letih prvič v Ljubljani

Najboljši žur v mestu v petek (in soboto) je zagotovo potekal v Hali Tivoli, kjer so nastopile legende jugoslovanske glasbene scene. Plavi orkestar je z dvema popolnoma in rekordno razprodanima koncertoma obnorel slovenske oboževalce vseh generacij.

V dvorani, ki je pokala po šivih, je bilo mogoče videti starostne skupine od a do ž; na tribunah je publika stala že po drugi odpeti skladbi, mladi pa so okupirali parter, ki je od navdušenja in evforije skakal ves večer. Enkratna scenografija s štirimi LED zasloni, eksploziven lightshow in disco krogle ter prvovrstna akustična oprema so koncertu dodali piko na i.
Temperatura je že po uvodni pesmi Amerika, s katero so Plavci nedavno napovedali svojo vrnitev, narasla do vrelišča. Publika je pela tako glasno in močno, da so presenetili še samega frontmana, Saša Lošiæa. Po krajšem premoru so se fantje, na presenečenje vseh, pojavili na drugi, torej severni strani dvorane, na odru postavljenem med publiko in zaigrali peščico pesmi. Niso pozabili na Dan ljubezni, nepozabne uspešnice Pepela in krvi, nekaj besedila pa je Loša zapel tudi v slovenščini.
Po vrnitvi na glavni oder so Plavci postregli s še večjim številom uspešnic in publika je norela od navdušenja ob izvedbah Bolje biti pijan nego star, Sava tiho, Suada, Zelene oči, Parajlija in Goodbye teens. Seveda pa koncerta ne bi moglo biti konec, če ne bi zaigrali še mega uspešnice Aku su to samo bile laži in pesem Odlazim, s katero so pred desetimi leti želeli končati skupno pot. A kot je dejal Loša, imajo Plavci še ogromno za povedati in puščajo stvari odprte. In kdo ve, mogoče jih bomo pa na slovenskih tleh še videli?
Sobotni koncert se sicer ni bistveno razlikoval od petkovega. Morda so bili Plavci malo bolj sproščeni, kakor na prvem koncertu, toda dali so od sebe vse, kar lahko kot skupina ponudijo. Izredno dobro zasnovan in izpeljan program, z vmesnimi točkami Daše Gradišek na klaviaturah in DJ Ree iz Zagreba, je koncertu dodal rdečo nit ter se zapisal v srca vseh obiskovalcev kot edinstveno, nepopisno in nepozabno doživetje.
Več fotografij s koncerta pa si lahko ogledate v Infosceni.
Tekst: Katja Šadl
Foto: Antonio PerKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.