Plan B v Kinu Šiška

Po koncertih Florence & The Machine ter Gossip, je Plan B veè kot uspe¹no zaokro¾il D¾afestovo glasbeno trilogijo leta 2010. Veèinoma najstni¹ko obèinstvo se je gnetlo in norelo pod odrom, tisti malce starej¹i, pa so v ozadju umirjeno u¾ivali ob zvokih soula. Zanimivo je dejstvo, da je bil za Plan B sobotni koncert v Kinu ©i¹ka prvi po podelitvi britanskih glasbenih nagrad , kjer je prejel trofejo za naj britanskega izvajalca. In preprièal nas je, da upravièeno.

Za ogrevanje je poskrbel fenomenalen beatboxer, Faith SFX, vroèa britanska roba, katerega zaradi svoje izjemne tehniène dovršenosti in talentiranosti mnogi poznavalci tega podroèja ¾e uvršèajo v svetovno elito beatboxerjev. Aplavz pa je do¾ivel vrhunec, ko je na oder stopil zvezdnik veèera Plan B s šestèlanskim bandom in navdušil s svojim glasom in stasom. Tako smo lahko poplesavali ob Love Goes Down, Stay Too Long, Writing’s On The Wall, Prayin’ ter seveda megauspešnici She Said, katera je prièakovano po¾ela tudi najveèje ovacije. Plan B je ustvaril prijetno, zlasti sprošèeno vzdušje in publiko popeljal skozi èasovni stroj v šestdeseta leta. Temu nostalgiènemu eno uro in pol trajajoèem popotovanju so botrovali številni dejavniki, od zvrsti glasbe pa do garderobe, ki jo je izbrala ekipa. Ob koncu smo se vsi s te¾kim srcem poslovili od Plan B-ja in mu še zadnjiè pomahali, zaploskali, zakrièali ‘I love you’…
Za imenom Plan B, ki ga nekateri slovenski mediji napaèno poimenujejo kot skupino, stoji Ben Drew, britanski multipraktik, ki ima veliko slu¾b; kot raper, soul pevec, pisec besedil, igralec ter re¾iser. Dejaven deèko, torej. Kot hip-hop izvajalec je leta 2006 izdal svoj debut Who Needs Actions When You Got Words, s svojim drugim studijskim albumom The Defamation of Strickland Banks, pa je zaplaval v soul vode in se v trenutku izida leta 2010 zavihtel na sam vrh britanskih glasbenih lestvic. Kot igralca ga lahko obèudujemo v treh filmih (Adulthood, Harry Brown, 4.3.2.1) , dva pa sta v postprodukciji. Prav tako je v postprodukciji njegov prvenec, muzikal lll Manors, pod katerega se je podpisal kot re¾iser ter scenarist.
Èe potegnemo èrto, lahko reèemo, da je Ljubljana gostila izjemnega umetnika, ki v sebi ne nosi sindroma muhe enodnevnice in seveda moèno upamo, da se še kdaj ustavi v naši de¾elici. Sedaj pa za poslastico priporoèam še ogled akcijskega filma Harry Brown, v katerem je Ben zaigral ob legendarnem Michaelu Cainu.
 
Tekst: Katja ŠadlKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.