Piščanec Yasa

Kulinarični izlet v Afriko

PIŠČANEC YASA

Količina je odvisna od jedcev, jed je poznana po večini črne Afrike.

Sestavine:

piščančje meso (najpogosteje se uporabljajo perutničke, vendar lahko uporabite katerikoli del)
limona
1 ali 2 čebuli
2 veliki žlici gorčice
sol
poper

Priprava:

Čebulo in meso (če niso perutničke) narežete na kocke (velikost grižljaja) in zmešate skupaj v skledi. Dodate sok iztisnjene limone (lahko tudi dveh) in 2 žlici gorčice, poper in sol. Vse skupaj pustite v marinadi vsaj eno uro (najbolje je, da čez noč). V ponev date žlico olja, stresete vsebino sklede in popražite. Dodate malo vode, da imate omako. Jed je končana po približno 15h minutah.
Zraven se najbol podajo pečene banane plantin (plantines v angleščini), ker pa je to v Sloveniji popolnoma nedosegljivo, priporočam kuskus.

Dober tek!

Gostujoče pero:
MicaMacaKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.