Piščanec po madžarsko

Hitro kuhana jed, za vse ki imajo radi bolj ali manj začinjeno hrano.

Prvi oktober je mimo, kar pomeni da ste se vsi že dodobra vživeli v vlogo študentov in študentk. Ker vsi vemo kako naporno in zabavno je lahko študentsko življenje sem si zadala nalogo, da vam malo olajšam življenje z recepti ki so prijazni do denarnice, hitro pripravljeni in pa seveda idealni, ko hočete narediti vtis na potencialnega fanta ali punco.

No, pa začnimo!

Piščanec po madžarsko
(za 2 do 3 osebe)

Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja : 30 min

Potrebujemo:
- 1 piščančja prsa
- 2 večji čebuli
- mleto sladko papriko
- sol
- poper
- peteršilj
- riž

Priprava:

Preden začnemo kuhati, na kocke narežemo meso in čebulo. Pripravimo pa si tudi 0,5 l vode

V posodo zlijemo  2-3 žlice olja, dodamo meso ter prepražimo, dodamo čebulo malo pomešamo in prepražimo (cca. 5 min) nato dodamo 5 žličk paprike, sol, poper  in zalijemo z vodo.
Premešamo in pustimo da zavre.

Medtem ko se piščanec kuha, zavremo vodo in skuhamo riž (najbolj enostavno je da vzamemo riž, ki je pakiran v malih vrečkah in se ga v vrečki tudi skuha).

Po približno 20 minutah poskusimo piščanca. Nekaterim bo všeč bolj pekoča omaka, nekaterim manj, to lahko enostavno uravnavamo z dodajanem paprike.

Ko je kuhano, bi vam morala nastati gosta omaka. Postrežemo z rižem in po vrhu potresemo malo narezanega peteršilja.

Pa dober tek!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.