Piščanec po madžarsko

Hitro kuhana jed, za vse ki imajo radi bolj ali manj začinjeno hrano.

Prvi oktober je mimo, kar pomeni da ste se vsi že dodobra vživeli v vlogo študentov in študentk. Ker vsi vemo kako naporno in zabavno je lahko študentsko življenje sem si zadala nalogo, da vam malo olajšam življenje z recepti ki so prijazni do denarnice, hitro pripravljeni in pa seveda idealni, ko hočete narediti vtis na potencialnega fanta ali punco.

No, pa začnimo!

Piščanec po madžarsko
(za 2 do 3 osebe)

Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja : 30 min

Potrebujemo:
- 1 piščančja prsa
- 2 večji čebuli
- mleto sladko papriko
- sol
- poper
- peteršilj
- riž

Priprava:

Preden začnemo kuhati, na kocke narežemo meso in čebulo. Pripravimo pa si tudi 0,5 l vode

V posodo zlijemo  2-3 žlice olja, dodamo meso ter prepražimo, dodamo čebulo malo pomešamo in prepražimo (cca. 5 min) nato dodamo 5 žličk paprike, sol, poper  in zalijemo z vodo.
Premešamo in pustimo da zavre.

Medtem ko se piščanec kuha, zavremo vodo in skuhamo riž (najbolj enostavno je da vzamemo riž, ki je pakiran v malih vrečkah in se ga v vrečki tudi skuha).

Po približno 20 minutah poskusimo piščanca. Nekaterim bo všeč bolj pekoča omaka, nekaterim manj, to lahko enostavno uravnavamo z dodajanem paprike.

Ko je kuhano, bi vam morala nastati gosta omaka. Postrežemo z rižem in po vrhu potresemo malo narezanega peteršilja.

Pa dober tek!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

MotörCity 2018

Podarjamo 2x1 vstopnico za letošnji MotörCity 2018! Spodaj vpiši svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kje se bo odvijal uradni Warm Up party festivala MotörCity?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji Ultra Europe 2018 v Splitu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime, priimek in email osebe, ki jo boš povabil/a zraven, v kolikor osvojiš 2 vstopnici!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fuksi 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za festival Fuksi. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki ji podariš drugo vstopnico ter za kateri dan festivala! Sodelujejo lahko samo polnoletne osebe.


Spremeni besedo.