Piščanec po iransko

Jed, ki diši po eksotiki…

PIŠČANEC PO IRANSKO

Čas priprave: 60 minut

Sestavine

1 piščančji file,
1 konzerva pelatov,
timijan,
rožmarin,
žajbelj,
sol, poper, olivno olje,
1 čebula,
košček pikantnega feferona,
1/2 dcl vode,
olive po želji

Priprava:

Čebulo sesekljaš na drobno in jo porumeniš na žlici olivnega olja. Piščančji file razrežeš na kocke (cca 2cm x 2 cm) in jih daš na čebulo in mešaš, da se meso popolnoma obarva belo. Z vilicami pretlačiš pelate in jih dodaš v posodo, ter omako, ki je v konzervi. Priliješ pol dcl vode in dodaš po eno kavno žličko vsake začimbe (rožmarin, žajbelj, timijan), posoliš, popraš in dodaš kanček pikantnega feferona (po okusu). Če marate olive, dodate tudi nekaj oliv. To kuhamo v odkriti posodi cca 30-40 min. Postrežemo zraven riža, po možnosti naj bo dišeči, jasminov riž.

Dober tek!

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

MotörCity 2018

Podarjamo 2x1 vstopnico za letošnji MotörCity 2018! Spodaj vpiši svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kje se bo odvijal uradni Warm Up party festivala MotörCity?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji Ultra Europe 2018 v Splitu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime, priimek in email osebe, ki jo boš povabil/a zraven, v kolikor osvojiš 2 vstopnici!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fuksi 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za festival Fuksi. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki ji podariš drugo vstopnico ter za kateri dan festivala! Sodelujejo lahko samo polnoletne osebe.


Spremeni besedo.