Piščanec po iransko

Jed, ki diši po eksotiki…

PIŠČANEC PO IRANSKO

Čas priprave: 60 minut

Sestavine

1 piščančji file,
1 konzerva pelatov,
timijan,
rožmarin,
žajbelj,
sol, poper, olivno olje,
1 čebula,
košček pikantnega feferona,
1/2 dcl vode,
olive po želji

Priprava:

Čebulo sesekljaš na drobno in jo porumeniš na žlici olivnega olja. Piščančji file razrežeš na kocke (cca 2cm x 2 cm) in jih daš na čebulo in mešaš, da se meso popolnoma obarva belo. Z vilicami pretlačiš pelate in jih dodaš v posodo, ter omako, ki je v konzervi. Priliješ pol dcl vode in dodaš po eno kavno žličko vsake začimbe (rožmarin, žajbelj, timijan), posoliš, popraš in dodaš kanček pikantnega feferona (po okusu). Če marate olive, dodate tudi nekaj oliv. To kuhamo v odkriti posodi cca 30-40 min. Postrežemo zraven riža, po možnosti naj bo dišeči, jasminov riž.

Dober tek!

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.