Pipistrel osvojil prestižno nagrado

Ajdovsko podjetje Pipistrel d.o.o. je z letalom Taurus G4 že tretjič zapored osvojilo prestižno letalsko nagrado, ki jo podeljujeta NASA in GOOGLE.

Glavna nagrada, ki jo prejme le najboljši med najboljšimi je 1,35 milijona dolarjev. Po razglasitvi zmagovalca je vsemogočni Ivo Boscarol povedal nekaj besed.

“Srečni smo, da smo dobili priložnost dvigniti magično mejo nemogočega v tehnologiji električnih letal. Kar je za ves svet bila znanstvena fantastika prek tremi leti je danes postala realnost in to zahvaljujoč nam!

Pipistrel je dokazal, da je trenutno letalska industrija popolnoma zasenčila in prehitela avtomobilsko industrijo glede električnih motorjev – trenutno noben avto na svetu nemore prevoziti 400 kilometrov z povprečno hitrostijo 160km/h in pri tem imeti porabo le 3,8 litera goriva na potnika – poleg tega smo ves razvoj in izdelavo izvedli z omejenimi sredstvi, ki jih avtomobilska industrija praktično nima. Ta došežek je sedaj naš in nam ga nihče ne bo nikoli mogel odvzeti.”

Slovenija je dežela, ki premore nekaj čez dva milijona prebivalcev. Čeprav nas je malo imamo v njej ogromno uspešnih privatnih podjetij in podjetnikov, ki se niso zatekali v državna podjetja in ustanove za pomoč in koliko je takih inovativnih ljudi na naših fakultetah. Upajmo, da bo takih zgodb zmagoslavja in sreče v prihodnosti še veliko.

Tekst: Z.T.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.