Pipistrel osvojil prestižno nagrado

Ajdovsko podjetje Pipistrel d.o.o. je z letalom Taurus G4 že tretjič zapored osvojilo prestižno letalsko nagrado, ki jo podeljujeta NASA in GOOGLE.

Glavna nagrada, ki jo prejme le najboljši med najboljšimi je 1,35 milijona dolarjev. Po razglasitvi zmagovalca je vsemogočni Ivo Boscarol povedal nekaj besed.

“Srečni smo, da smo dobili priložnost dvigniti magično mejo nemogočega v tehnologiji električnih letal. Kar je za ves svet bila znanstvena fantastika prek tremi leti je danes postala realnost in to zahvaljujoč nam!

Pipistrel je dokazal, da je trenutno letalska industrija popolnoma zasenčila in prehitela avtomobilsko industrijo glede električnih motorjev – trenutno noben avto na svetu nemore prevoziti 400 kilometrov z povprečno hitrostijo 160km/h in pri tem imeti porabo le 3,8 litera goriva na potnika – poleg tega smo ves razvoj in izdelavo izvedli z omejenimi sredstvi, ki jih avtomobilska industrija praktično nima. Ta došežek je sedaj naš in nam ga nihče ne bo nikoli mogel odvzeti.”

Slovenija je dežela, ki premore nekaj čez dva milijona prebivalcev. Čeprav nas je malo imamo v njej ogromno uspešnih privatnih podjetij in podjetnikov, ki se niso zatekali v državna podjetja in ustanove za pomoč in koliko je takih inovativnih ljudi na naših fakultetah. Upajmo, da bo takih zgodb zmagoslavja in sreče v prihodnosti še veliko.

Tekst: Z.T.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.