Pindjur

Zadnji izmed receptov za pripravo ozimnice

Pindjur

Potrebujemo:

2 kg zrelega paradižnika
1 kg paprike
2 velika jajčevca
2 veliki čebuli
5 strokov česna
1 šopek peteršilja
2 ostra feferona (sicer po želji)
2 dl kisa za vlaganje
2 dl olja
5 žlic gorčice
sol

Priprava:

Paradižniku odrežemo sredinski zeleni del, narežemo ga na kocke in damo v lonec. Očistimo tudi paprike in jih narežemo na rezance. Enako naredimo s čebulo. Jajčevca olupimo in narežemo na kocke. Enako naredimo s česnom. Na drobno narežemo peteršilj, pekoči feferon narežemo na drobne delčke. Vse skupaj damo v lonec in pokrito dušimo, dokler ne dobimo enotne mase. Pred pričetkom kuhanja dodamo pest soli oz. po okusu, da zelenjava čimprej izpusti vodo. Ko se zadeva že malo zgosti in razpade, dodamo 2 dl kisa za vlaganje in 2 dl olja (najbolje olivnega). Kuhamo še pol ure in nato dodamo 5 žlic gorčice. Premešamo in po 10 minutah napolnimo v vroče kozarce. Iz naštetih sestavin pridejo 4 kozarci.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.