Peticija – študentski boni

Če se ne strinjate s povišanjem cen študentskih bonov podpišite peticijo!

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani) je zaskrbljena zaradi občutne podražitve bonov za študentsko prehrano. Ker nima neposrednega vpliva na oblikovanje cen študentskih bonov, predlaga dvig državne subvencije za študentski obrok.

ŠOU v Ljubljani zato študente poziva k podpisu peticije za čimprejšnji dvig subvencije za študentsko prehrano. Študentje jo lahko podpišejo na vseh prodajnih mestih bonov za študentsko prehrano ŠOU v Ljubljani ter na fakultetah Univerze v Ljubljani in samostojnih visokošolskih zavodih.

David Božič, študentski minister za socialo in zdravstvo ŠOU v Ljubljani: »S podpisom peticije lahko študentje izrazijo svoje nezadovoljstvo nad zvišanjem cen študentske prehrane in od države zahtevajo, da z dvigom subvencije študentom omogoči prehranjevanje po sprejemljivih cenah.«

Povprečna cena bona za študentsko prehrano na področju, ki ga pokriva ŠOU v Ljubljani, se je s 1. januarjem 2009 namreč dvignila kar za 0,80 evra, torej z 2 evrov na 2,80 evra.

David Božič pravi, da kljub temu, da je bila podražitev študentskih bonov pričakovana, saj se cene študentskih bonov v zadnjih dveh letih dejansko niso spremenile, se jim zdi tako velik skok cen nesprejemljiv.

Kontaktna oseba: David Božič, študentski minister za socialo in zdravstvo ŠOU v Ljubljani, 031 644 768.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.