Pet razlogov ZA jogo!

Joga je univerzalen ključ, ki odpira vse ključavnice. Swami S.

Zadnja leta postaja joga vedno bolj razširjena in popularna tudi pri nas. Razlogov za to je več, vsem pa je skupno, da je joga celosten pristop k človeku. Danes z vami delimo pet razlogov, zakaj izvajati prakse joge, ki jih najdete v pestri ponudbi darilnih paketov SelectBox. Podarite sebi ali vašim najbližjim vadbo, ki vas bo navdušila in pomirila!

1.Vadba, primerna za vsakogar

Ure joge so tako prijetne in učinkovite. Pri jogi gre vedno za vas, za vaše počutje, vaše vizije in cilje in za spojitev s samim seboj, skozi izvajanje jogijskih položajev.

Joga je primerna za vsakogar, ne glede na starost, spol in telesne omejitve. Pravilo joge je, da vam mora biti v asanah (položajih) prijetno. Vsak položaj se da prilagoditi glede na zahtevnostno stopnjo in telesno pripravljenost posameznika. Skozi nežno, a vseeno učinkovito vadbo lahko ponovno vzpostavite telesno ravnovesje in harmonijo. Joga ni le raztezanje, kot morda izgleda na prvi pogled. Tudi po jogi velikokrat čutimo mišice, ki nam sporočajo, da nas naslednji dan čaka blažji »musklfibr«. V Plesnem mestu v Ljubljani izvajajo zelo zanimivo kombinacijo joge in tai jija, primerno za vsakogar. Ponudbo Tai ji Quan in joge si lahko ogledate TUKAJ.

2. Pomoč pri lajšanju vseh vrst bolečin

Obstaja mnogo zvrsti joge, nekatere so zelo nežne, druge bolj intenzivne. Vsem zvrstem joge je skupno, da uravnovešajo energijo v telesu. Joga sloni na filozofiji, da je naše telo energijski sistem. Na telesu imamo veliko točk, skozi katere teče naša življenjska energija. Rado se zgodi, da se zaradi načina življenja katera od teh točk »zamaši« in skoznjo energija ne teče več pravilno. Pojavijo se boleč hrbet, zbadajoč občutek v trebuhu, otrdela ramena in podobno. Skozi jogo se vse predele telesa načrtno sprošča, krepi in razteza. Zaradi pravilnih gibov, položajev in zasukov se točke na naših telesih zopet odprejo in postanejo pretočne. Po vadbi joge boste zato čutili olajšanje, lahkotnost in sproščenost v mišicah. Joga zdravi tudi glavobole, vnetja in ostale zdravstvene težave. Nataraja Joga Studio je eden najboljših joga centrov v Ljubljani. Ponujajo različne zvrsti joge, ki si jih lahko ogledate TUKAJ.

3.Globok vpogled v svojo notranjost

Morda se vam zdi, da vpogled vase omogočajo le tehnike, kot so terapije, meditacije in hipnoze. Vendar to ni povsem res. Končni cilj joge je spoznavanje sebe preko svojega telesa. Joga in meditacija imata pravzaprav zelo podoben končni cilj, le poti sta drugačni. Vsakdo, ki se že dlje časa ukvarja z jogo, je skozi vadbo dobil močan vpogled vase in spoznal dele sebe, ki so mu bili prej uganka. Joga poskrbi za telo, um in duha. Pomaga vam vzpostaviti stik med zavestjo in podzavestjo, kar dosežete skozi osredotočeno izvajanje jogijskih položajev. Učitelji joge vas bodo tudi spodbujali, da opazujete dogajanje v svojem telesu, opazujte svoj dih in svoja čustva. Med vadbo joge se lahko zgodi, da postanete jezni, živčni ali karkoli drugega, za kar si sploh ne bi mislili, da paše k jogi. V No stress centru vam bodo pokazali prav posebno obliko joge – aerial jogo, ki se jo izvaja na visečih trakovih. Njihovo ponudbo lahko preverite TUKAJ.

4.Pomiritev, sprostitev, meditacija

Verjetno ste do sedaj že ugotovili, da je joga mnogo več kot le vadba telesa; prinaša telesno, čustveno in duševno pomiritev ter sprostitev. Je neke vrste meditacija, le da se izvaja skozi gibanje. Skozi jogo se sprosti vaše telo, izginjati začnejo fizične bolečine, sprosti se napeti hrbet, krči stresa v ramenih popustijo in vaš dih potuje vse do trebuha. Ko končno odmislite obveznosti, lahko svoje misli preusmerite na dihanje. Z dihanjem avtomatsko začnete sproščati telo in misli. Odklopite se od vsega, razen od svojega telesa in prične se meditacija. Prepuščanje sedanjemu trenutku, brez premišljevanja, načrtovanja in obsojanja. Stanje opazovanja. Med prakso joge začnete opazovati svoje telo, svoje dihanje in kar naenkrat postanete zunanji opazovalec samega sebe. Stanje popolne sprostitve. Z vadbo joge se lahko sproščate v City Joga centru v Ljubjani. Ponudbo njihovih joga vadb lahko preverite TUKAJ.

5.Srečnejše življenje

Končen rezultat vseh zgornjih točk je bolj harmonično in srečno življenje. Ljudje smo srečni, kadar smo pomirjeni sami s seboj, s svojim življenjem in dogajanjem. Srečni smo tudi, kadar smo polni vizij, idej, načrtov in vemo, da jih bomo uresničili. In joga kot univerzalni ključ, nam odklene tudi vrata do sreče. Pokaže nam poti za odstranitev ovir. Ker joga sprošča telo in um je v nas več prostora za veselje, srečo in radost. Obenem ne gre izključiti tudi učinka hormonov, kajti z gibanjem se sproščajo hormoni sreče in joga ni pri tem nobena izjema. Gibanje torej že povsem fiziološko pripomore k srečnejšemu življenju. Joga obravnava človekovo fizično telo, človekova čustva, človekove mentalne procese in najpomembnejše, dušo. Zatorej je sistem, ki ne spodleti. V Solar Spirit studiu na Hrvaškem ljudi izobražujejo o srečnem življenju. Strokovnjaki se bodo osredotočili na vaše počutje in vam skozi jogo pomagali k večji sreči. Njihovo ponudbo lahko preverite TUKAJ.

Avtor: Živa Kovačević za SelectBox

SelectBox je prava oaza gurmanskih doživetij, wellness tretmajev, adrenalinskih doživetij, luksuznih kratkih počitnic in še mnogo drugega. Zakaj je SelectBox drugačen od drugih daril? – Zaradi načina darovanja! Z darilnim paketom SelectBox obdarovancem podarite nepozabno doživetje po njihovi lastni izbiri. Svobodno lahko izbirajo med pestrim naborom kar 2200 doživetji, zato je SelectBox darilni paket, s katerim zagotovo ne boste zgrešili. Oglejte si pestro ponudbo, ki zajema 30 različnih darilnih paketov in opazujte navdušenje svojih obdarovancev!

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.