Pejovnik izvoljen za rektorja UL

Poročilo o rezultatih drugega kroga volitev rektorja Univerze v Ljubljani

Volilna komisija za volitve rektorja Univerze v Ljubljani se je sestala dne 30. 09. 2009 ob 9.00 uri v sestavi:
Prof. dr. Albin Igličar, predsednik komisije, Prof. dr. Bojan Majes, član, Prof. dr. Dušan Šuput, namestnik člana, Jurij Kodre, član – študent. Doc. dr. Saša Zagorc, namestnik predsednika komisije in Ana Pleško, namestnica člana – študentka sta bila opravičeno odsotna.
Ostali prisotni: Miroslav Birk, univ. dipl. prav, tajnik volilne komisije.
VOLILNA KOMISIJA JE UGOTOVILA:
1. da so dne 29. 09. 2009 v času med 08.00 in 16.00 uro potekale volitve rektorja Univerze v Ljubljani za naslednje mandatno obdobje 2009 do 2013 na 26 voliščih 26. članic Univerze v Ljubljani,
 
2. da so volilci volili rektorja Univerze v Ljubljani izmed dveh kandidatov, ki sta dobila v prvem krogu volitev največje število glasov, in sicer med:
a) prof. ddr. Rudijem Rizmanom in
b) prof. dr. Radovanom Stanislavom Pejovnikom,
3. da je Volilna komisija UL razdelila Volilnim odborom članic 3280 glasovnic,
4. da je bilo v volilni imenik vpisanih 3151 volilnih upravičencev, (od tega 2624 učiteljev
in 527 študentov),
5. da se je volitev udeležilo 1865 volilnih upravičencev ali 59,2 %, od tega 1620 visokošolskih učiteljev, znanstvenih delavcev in visokošolskih sodelavcev, zaposlenih na UL s polnim delovnim časom in tistih, ki izpolnjujejo pogoje za člane senata univerze (61,7% od števila pedagoških delavcev) in 245 študentov – elektorjev (46,5% od števila elektorjev),
6. da je:
a) za kandidata prof. ddr. Rudija Rizmana glasovalo 850 volilnih upravičencev ali 46.3 % od vseh veljavnih glasov (27,0 % od vseh volilnih upravičencev)
b) za kandidata prof. dr. Radovana Stanislava Pejovnika glasovalo 985 volilnih upravičencev ali 53,7 % od vseh veljavnih glasov (31,3 % od vseh volilnih upravičencev)
c) da je bilo 30 ali 0,95% od vseh oddanih glasovnic neveljavnih.
7. da je bil za rektorja Univerze v Ljubljani za mandatno obdobje 2009 do 2013 izvoljen:
prof. dr. Radovan Stanislav Pejovnik, ker je prejel 53,7% ali večino veljavnih glasov.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Umek

Podarjamo 2 vstopnici za žur z Umekom, ki se bo 21.12. odvijal v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Cocoon – Sven Vath

Podarjamo 2 vstopnici za žur s Sven Vathom, ki se bo odvijal 16.11. v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.