Pečena glazirana svinjska zarebrnica

Kulinarični izlet na Poljsko

PIECZONY SHAB ( pečena glazirana svinjska zarebrnica)

Sestavine:
1,5 kg svinjskega hrbta
sol
poper
15 nageljnih žbic (klinčki)
50 dkg kislih jabolk
10 dkg sladkorja
košček cimetovega stroka
sok pol limone

Priprava:
Meso natremo s soljo in poprom ter pretaknemo z žbicami. Položimo ga v nameščen pekač in pečemo 90 min pri 180 stopinjah Celzij.
Medtem pripravimo jabolčni namaz kot gosto čežano. Olupljena in očiščena jabolka skuhamo v malo vode ter jim dodamo sladkor, cimet in limonin sok. Ko so mehka jih pretlačimo.
Pečenko nato na debelo namažemo z jabolčnim namazom in vrnemo v pečico še za 30 min, da dobi jabolčni namaz lepo zlato rjavo skorjo. Pečeno zarebrnico pustimo, da počiva v ugasnjeni pečici še 15 min, ko jo postrežemo, narezano na debele rezine.

Dober tek!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.