Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Parov Stelar Band že drugič v Kinu Šiška

V petek. 2. 3. 2012, nas je Kino Šiška zopet presenetil in razveselil. Že drugič, smo lahko po letu dni, doživeli težko pričakovan koncert Parov Stelar Banda. Ker so me prvič navdušili, nisem želela zamuditi njihovega drugega koncerta. Očitno je bilo kar precej ljudi enakega mnenja, saj so karte za dogodek pošle zelo hitro, kljub relativno visoki ceni. Koncert je bil že nekaj dni prej razprodan in ogromno jih je ostalo zunaj Kina Šiške.

Parov Stelar, s pravim imenom Marcus Füreder, je avstrijski DJ, ki je dobil idejo o združitvi elektro glasbe z drugimi glasbenimi žanri, kot so swing, jazz, funk, idr. in tako začel ustvarjati nekaj povsem novega, kar nekateri radi poimenujejo electro- swing ali pa kar novi jazz. Leta 2005 se je odločil, da bo to svojo idejo širil naprej skupaj z bendom Parov Stelar Band. Kmalu so postali zelo priljubljeni, pridobili so si ogromno oboževalcev in dobrih kritik. Band sestavljajo Max the Sax, na saksofonu, dokaj ”sveži” član Jerry di Monza na trobenti, Willie Larsson Jr. na bobnih, Michael Wittner na basu, Cleo Panther kot pevka in seveda DJ Parov Stelar.

Pred prihodom Parov Stelar banda, je publiko razgrel band Jimmy Barka Experience, ki je projekt treh priznanih slovenskih glasbenikov; za gramofoni Bakto in Borka, in Marjan Stanić na bobnih. Njihova glasba, ki je ravno tako mešanica med različnimi žanri, je bila super uvod v dober večer. Nekaj minut čez enajsto, so na oder prišli člani zasedbe Parov Stelar band, z namenom promocije svojega novega prihajajočega albuma The Princess in seveda z namenom, da naredijo odličen žur. Publika je ponorela in že ob prvem taktu začela poplesavati. Navdušenje je bilo neverjetno. Vsak član je imel svoj nastop pripravljen do potankosti, kar je za moj okus že skoraj malo preveč. Na trenutke so vsi skupaj delovali nastopaško, vendar pa so vsi v publiki bili s tem več kot zadovoljni. Slišali smo lahko vse njihove uspešnice, od Kisskiss do Chambermaid Swing pa tudi nekaj svežih skladb iz prihajajočega albuma. Parov Stelar je podlago rahlo ”ojačal”, da je ustvaril še večji žur, bobni in bas sta temu odlično sledila, Maxu the Saxu na saksofonu, se je pridružil še Jerry na trobenti, in skupaj sta z vsakim svojim vložkom publiko spravila ob pamet, pevka pa je poleg svojega energičnega petja, publiko očarala tudi s svojimi seksualnimi gibi na odru. Dodatno navdušenje pa je izzvala še s svojo najavo (v slovenščini), da se po njenih žilah pretaka slovenska kri.

Koncert je bil dobro izpeljan, dobra energija na odru ni popustila, ljudje so bili navdušeni, niti za trenutek niso prenehali poplesavati in vzklikati. Kljub temu pa sem pričakovala več. Dobila sem vtis, da vse, kar band želel doseči, je žur. Na trenutke sem dobila občutek praznosti; nekaj, kar bi ljudje poslušali na plaži v baru s koktejli v rokah in uživali. Max the sax si je naprimer pred vsakim svojim sax ”solom” pripravil teren s tem, da je spodbudil publiko da ploska, kakor da bo zaigral nekaj osupljivega (kar se ni zgodilo), namesto da bi si aplavz preprosto prislužil s pravim dobrim solom. Ravno tako je publika navdušeno vzklikala vsakič, ko se je v od spredju oglasila trobenta.

Kakorkoli, po dobrih dveh urah se je (z dvema povratkoma na oder), koncert zaključil. Mislim, da so tako bend, kot publika, dobili kar so želeli, in to je dobra zabava.

Tekst: Simona Zupančič
Foto: Parov Stelar Myspace