Parlament

…o moralni digniteti parlamenta…

Moralni razkroj, upadanje, pomanjkanje, popolna odsotnost moralne dignitete parlamenta – kdo jim botruje?
Smo krivi "mi", ki izbiramo, volimo "napačne" ljudi? Smo krivi tisti, ki omogočamo prosperiteto "pečejem in ruparjem" našega sveta" ?
Bi lahko bila težava v sami osnovi, "počelu", ideji "parlamentarne demokracije" in našega idealiziranja te kot "najboljše med slabimi" ?
Smo v svoji naivnosti, zanašanju, poklanjanju pozornosti in zaupanja, vere v sistem "posredniške demokracije" in nje eminentnih predstavnikov, posrednikov do narodove "sreče in blagostanja", nenehnega spodbijanja naše "vere" vsakič, ko se izkaže, da smo izbrali napačnega "mesijo", v preprostih faktih življenja o "pokvarljivosti človeške narave, na eni strani in dejstvu, da se pustimo "peljati na led" vedno znova in da smo v, nekakšni popolnoma brezumni maniri, vedno znova, vedno bolj, tudi "razočarani", šli predaleč ?
Dejal bi, da težava ni v parlamentu, politikih, "pokvarljivosti njihove narave", težava je v naši percepciji in agiranju; s svojo prisotnostjo na volitvah dajemo temu cirkusu nepotrebno, še manj zasluženo pieteto.
Mar ni že čas, da v dobi nekoč nezamisljivega sveta, kot "globalne vasi", razvoja informatike, nepotrebne profiterje razdedinimo, razlastimo moči "posredništva" in neslutenih možnosti manipulacije, ki jih ta s seboj prinaša ?!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.