Papaya 2010 – iz znanega kluba v kultno prizorišče

Minuli vikend se je s festivalom Tuborg Green Beat zaključila letošnja sezona v klubu Papaya na plaži Zræe. Organizator je z več kot 300.000 obiskovalci skozi celotno poletje presegel pričakovanja. Več kot milijon nočitev potrjuje dobro sezono, sam klub pa je z letošnjimi 5 festivali postal kultna točka in svetovno znana blagovna znamka za zabavo.

NAJDALJŠE POLETJE DO SEDAJ …

Vse, kar se je zgodilo to poletje je težko zajeti v le nekaj stavkov. Letos je bilo v dance areni kluba izvedenih pet festivalov, na katerih je nastopilo kar 20 vrhunskih DJ-jev.

Zagotovo je vsem party navdušencem v spominu ostalo plapolanje švedskih zastav ob nepozabnem nastopu Swedish House Mafie, kriki, ovacije in navdušenje ob nastopih najboljših kot so Armin van Buuren, Paul van Dyk, Tiësto in Ferry Corsten, legendarni After Beach Party s Freemasons, ko so nastopili na najbolj vroč poletni dan v letu, premierni nastop Umeka, maratonski nastop Marcusa Schulza, noro dobri beati elektronskega genija Calvina Harrisa in z dežnimi kapljami začinjen nastop Shapeshiftersov.

…  OSTAJA V SPOMINU ZA ZMERAJ

Letošnji obiskovalci Papaye so bili še posebej narodnostno pestri, saj so prišli iz kar 25-ih različnih držav. Vsak izmed obiskovalcev ima svojo zgodbo, najbolj sočne, s fotografijami vred, si lahko ogledate na spletni skupnosti Facebooka. Tudi organizatorji v Papayi si bodo to poletje zapomnili po številnih anekdotah. Ena izmed njih govori o treh nadobudnih Italijanih, ki jih je Papaya tako prevzela,  da so si ime in logotip kluba dali celo tetovirati. Ko so organizatorji to izvedeli, so vse tri nagradili z doživljenjsko vstopnico v klub.

Navdušenja ni skrival niti DJ št. 1 na svetu, Armin van Buuren, ki je na Twitterju zapisal: “Nora množica v Papayi na Hrvaškem! Popolnoma nora!”

Zadnji večer sezone sta v klubu preživela tudi Tom Rowlands in Ed Simons iz Chemical Brothers, ki sta bila nad dogajanjem preprosto navdušena. Med drugim je Ed povedal: “Mojo obletnico smrti bi praznovali v Papayi in vrteli najino glasbo.”

Da se je sloves kluba ponesel tudi v svet, so zagotovili novinarji svetovnih medijskih hiš kot so BBC, Times, People, Daily Mail in drugi, ki navdušenja nad zdaj že nesporno najbolj priljubljeno party točko na Jadranu niso skrivali.

NADALJEVANJE SLEDI …

Poleg omenjenih festivalov ekipa Papaye v sodelovanju z glavnim zastopnikom DJ-jev Supra Music iz Slovenije v sezoni 2011 napoveduje najpriljubljenejša DJ imena, ki bodo vrtela pod še močnejšo zvočno in vizualno produkcijo, obeta pa se – čeprav se sliši nemogoče – še večje število festivalov.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.