Our projects – your opportunity

AIESEC Slovenija, največja študentska organizacija pri nas, vam s prihajajočo pomladjo ponuja priložnosti za nova spoznanstva, možnost vodstvenih izkušenj in razvoj na področju sodelovanja v projektih

Izbirate lahko med štirimi vabljivimi in raznolikimi projekti. Druga mamljiva možnost pa so AIESEC strokovne prakse v 108 državah sveta, najbolj atraktivne pa so: Poljska, Ukrajina, Rusija, Brazilija, Kolumbija in Indija.

Kulturno povezovanje

Projekt kulturnega povezovanja je zagotovo en izmed pomembnejših, saj je njegov glavni namen približevanje tuje kulture najmlajšim, s čemer bi odpravili strah pred drugimi rasami in kulturami že dovolj zgodaj. Cilji so osvestiti mlade o problemih v njihovem okolju na področju kulturnega razumevanja, povečati možnosti za preprečevanje kulturnih konfliktov preko mednarodnih izkušenj in novo pridobljenih znanj ter praktikantom predstaviti slovensko kulturo in način življenja. V sklopu tega projekta se bo 6. 3. 2010 organizirala tudi prireditev Globalna vas, katere namen je prav tako predstaviti tuje, marsikomu nepoznane kulture.

Podjetništvo
 
Projekt Podjetništvo opozarja na pomanjkanje podjetniške motivacije v Sloveniji. Zato se išče podjetja, ki se ukvarjajo z IT – informacijsko tehnologijo in so mednarodno usmerjena ter pripravljena na sodelovanje. Ta podjetja naj bi sprejela  tuje praktikante, ki jim lahko s svojim poznavanjem kulture olajšajo vstop na tuj trg. Hkrati pa lahko praktikant širijo svoje že pridobljeno znanje in s svežimi idejami motivirajo podjetje in njihove projekte.
SUMMER CAMPS

Omenjen projekt je namenjem vsem, ki so še posebej radi v stiku z ljudmi, ki s komunikativni in tistim, ki radi širijo svoje znanje in sposobnosti. Bistvo projekta je sodelovanje z različnimi slovenskimi nevladnimi organizacijami, ki izvajajo razne poletne šole in kampe, kamor bi se lahko vključili naši praktikanti.
 
GZS
 
V tem projektu, ki se bo izvajal v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije, je bistvena utrditev AIESEC tržne znamke med podjetji. Sodelujoči bi povezovali podjetja, ki delajo na enakem področju; organizirali bi razne okrogle mize, predavanja ipd … Iščemo sveže ideje za nadaljnji razvoj projekta.

Če vas bolj zanima strokovna praksa v eni od 108 držav sveta, mogoče na Poljskem, v Ukrajini, Rusiji, Braziliji, Kolumbiji ali Indiji pa kliknite na naše spletno stran www.aiesec.org/slovenia/ljubljana/ in se udeleži naših informativnih sestankov 2. 3. oziroma 4. 3. 2010 na Ekonomski fakulteti.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.