Otvoritev Ljudskega vrta

V sobotni tekmi z Nafto so v Mariboru prvič zaigrali pod budnim očesom prenovljenega stadiona Ljudski vrt. Navijači vijoličastih so ga napolnili do zadnjega kotička.

10. maj 2008 se bo za vse večne čase z zlatimi črkami zapisal v mariborsko zgodovino. Mariborski nogometaši so se vrnili domov v Ljudski vrt s kar 12.435 privrženci, navijači pa so spremljali tekmo tudi zunaj stadiona.

Nogometašem Maribora je v 33. krogu Prve Lige Telekom prišla v goste lendavska Nafta. Vzdušju primerna pa je bila tudi nogometna predstava – zanimiva, s kopico lepih akcij, za domače pa je bilo seveda najbolj pomembno, da je zmaga ostala doma. Da se obeta domače slavje, je napovedala prva minuta, ko je Tavares zadel vratnico, od koder se je žoga skotalila po golovi črti v naročje vratarja gostov – Luka. Za vijoličaste vse ni potekalo ravno gladko. V 20. minuti so se celo znašli v zaostanku, ko so se Naftaši uspeli izogniti t.i offside zanki, vendar so bili mariborski branilci pri postavljanju le te nespretni. Vaš se je po podaji Lundra znašel sam pred vratarjem Pridigarjem in ga tudi premagala. A veselje gostov je bilo kratkotrajno. Štiri minute pozneje so gledalci videli potezo, ki se na nogometnih igriščih vidi redko. Zoran Zoki Pavlovič je s 25 metrov izvedel zares mojstrski strel, natančneje volej, ki je  končal levem zgornjem kotu vratarja Luka, kar je povzročilo eksplozijo navdušenja v Ljudskem vrtu. Za popolni preobrat na 2:1 v 42. minuti je bil tokrat Pavlovič v vlogi podajalca, ko je iz prostega strela našel osamljenega Niltona ki mu iz petih metrov ni bilo težko zadeti (uredništvo mu hkrati čestita za prvi dosežen zadetek v majici svetega kluba).

V drugem delu je ritem igre nekoliko padel, toda lepih potez vseeno ni manjkalo. Mariborčani so nadaljevali s kraljevanjem na igrišču.  Tako je še za en lep zadetek poskrbel Tavares, ki je po podaji Miheliča žogo prejel približno 25 metrov od gola, se otresel nasprotnega nogometaša ter poskrbel za vnovično evforijo na stadionu! Mariborski nogometaši so srečanje do konca pripeljali mirno, ter zbrano.

Velja omeniti še izredno športno igro obeh nasprotnikov, saj sodniku Darku Čeferinu ni bilo potrebno pokazati niti enega kartona.

Vir: nkmaribor.comKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.