Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Osvajalci ženskih src tudi tokrat navdušili

Dvorano Stožice so v nedeljo, 16.9.2012 obiskali eni bolj zaželenih moških, odlični vokalisti in interpreti, Il divo. Skupina se je v Sloveniji ustavila v sklopu turneje Wicked game, kakor je tudi naslov njihovemu novemu albumu.

Koncert so z minimalno zamudo začeli s pesmijo Come What May (Te Amare),  največ aplavza pa so poželi pri pesmih Don’t cry for me Argentina, My way, Unchained Melody (Senza Catene) in pri drugih znanih skladbah, kot  je naprimer Hallelujah. Skupina je pela ob glasbeni spremljavi 26-članskega orkestra Slovak Sinfionietta, ki pevce spremlja na tej turneji.

Občinstvo je s pozdravom v slovenščini navdušil pevec francoskih korenin Sébastien Izambard. Med drugim je razkril, da je oče treh otrok in ima težave s petjem uspavank.  Zaradi njegovega močnega glasu namreč doma “ne primejo”. Tako je občinstvo prosil, da mu pomagajo pri izvedbi skladbice Mojster Jaka v slovenščini, pri kateri je občinstvo kar ponorelo, pevcu pa pomagalo s plakatom, na katerem je bilo napisano besedilo.

Koncert, ki je trajal dobri dve uri in pol, so razdelili na dva dela, 20-minutni premor med njima pa so pevci izkoristili tudi za menjavo garderobe . Člani Il diva, ki so se po stoječih ovacijah in bučnem aplavzu po zadnji pesmi v rednem delu koncertaiSomewhere le vrnila nazaj na oder,  so svoj koncert zaključili in ljudi razveselili s pesmijo Time to say goodbye (Con te partiro), ki jo sicer izvajata Sarah Brightman in Andrea Bocelli.

Skupina Il divo je nastala leta 2004, po tem, ko jih je slavni producent in sodnik v televizijskem šovu X factor Simon Cowell skupaj zaprl v studio. Svoj prvi videospot za pesem Unbreak my heart, oziroma v španščini Regresa a mi, pa so posneli ravno pri nas, natančneje v Piranu. Menda so si takrat za spomin vzeli nekaj piranske soli, tokrat pa jim bo v spominu lahko ostala navdušena množica v ljubljanski dvorani.

Nekoliko so v slabo voljo spravile obiskovalce le parkirne kazni, ki so mnoge pričakale ob vrnitvi v svoje avtomobile. Te so morali mnogi namreč parkirati na neoznačenih mestih v okolici dvorane, saj je parkirnih mest v parkirni hiši zmanjkalo.

Tekst: Lea Zorko
Foto: Arhiv Il Divo