Opisi fakultet na Studentarija.net

Na portalu Študentarija smo odprli novo kategorijo Blogumn z nazivom “Opisi fakultet”, kjer lahko preberete kaj menijo študenti o svojih fakultetah.

Novo dodana kategorija Blogumn je namenjena vsem tistim, ki pred vpisom na fakulteto niso povsem prepričani, kateri študij bi jim ustrezal, saj imajo o tem enostavno premalo informacij. Informacije o dejanskem izgledu študija je danes pravzaprav res težko dobiti, saj so informativni dnevi že zdavnaj izgubili svoj pomen, ker bi jih namesto informativni dnevi lahko bolje poimenovali  kar »promocijski dnevi«. Tako bodočim študentom ostanejo zgolj nasveti starejših študentov, seveda v kolikor katerega sploh poznajo. Veliko dijakov namreč pred vpisom na fakulteto ne pozna nikogar iz starejših letnikov in so zato za takšne informacije prikrajšani. Država pa je tako morda prikrajšana za kakšnega odličnega zdravnika, fizika ali matematika, ki se zaradi strahu pred neznanim ni vpisal na fakulteto, ki bi mu sicer najbolj ustezala. 

Zato smo se na portalu Študentarija odločili pripraviti kategorijo Opisi fakutet, v kateri bomo podajali mnenja trenutnih in bivših študentov o svojih fakultetah in študiju. Opisi bodo poleg klasičnega opisa študijskih smeri večinoma zajemali tudi subjektivna mnenja študentov, opise obštudijskih dejavnosti in nasvete za študij.

®e zdaj si lahko v Blogumnah preberete opise 7 različnih fakultet in opis študentskih domov v Rožni Dolini, saj bomo hkrati rubriko izkoristili še za opis bivanja v različnih študentskih domovih. Bodoči zdravniki lahko primerjate že 2 različna opisa Medicinske fakultete, kjer je prvi napisan bolj splošno, v drugem pa najdete tudi konkretne nasvete za študij. Opisane pa so tudi druge fakultete, kot so:

  • Ekonomska fakulteta,
  • Fakulteta za socialno delo,
  • FDV smer novinarstvo,
  • Filozofska fakulteta smer Bohemistika in Polonistika,
  • Biotehniška fakulteta smer Biotehnologija in
  • Fakulteta za računalništvo in informatiko smer IŠRM.

Prav tako vse uporabnike vabimo, da tudi sami napišejo opis svoje fakultete in nasvete za bodoče bruce, ki jim bodo gotovo za to zelo hvaležni. Opisi so lahko poljubno dolgi, pošljete pa jih lahko na email blogumne@studentarija.net ali pa za oddajo uporabite naslednji obrazec. Vsakega, ki bo prispeval blogumno, bomo tudi nagradili!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.