Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Opice v Cvetličarni

V torek 11.10. so v ljubljanski Cvetličarni nastopili The Melvins, ki so nas iz plakatov pozdravljali v podobi opic. Ameriški bend, ki je začel igrati že v zgodnjih osemdesetih in so ga navdihnile skupini kot sta Alice Copper in Los Angeleska zasedba Black Flag. Za čas svojega življenja jih je med najljubše štel tudi Curt Cobain.

Zasedba kitarista, basista in dveh bobnarjev je bila osvežilna, saj smo dandanes le redko priča bendom z dvema bobnarjema. Svojo nenavadnost so izrazili že s tem, da niso imeli pripravljeni nobene predskupine, ki bi ogrevala občinstvo. Za to so poskrbeli kar sami, ko so  brez večje najave stopili na oder. Na odru so se formirali v ravni vrsti. Bobnarja v sredini, basist in kitara ob straneh. Kljub svojim mnogim letom nastopanja so še vedno imeli ogromno energije in veselja do igranja. Na trenutke je bend kazal mnogo več zagretosti in gibanja kakor občinstvo, ki se je le zadovoljno zibalo v ritmih glasbe. Le ta je bila glasna, a tega drugače tudi ne bi pričakoval. Posebej glasno sta igrala bobnarja Dale Crover in Coady Willis, ki sta imela nekaj zelo dobrih bobnarskih duetov. Buzz je s svojo ekstravagantno pojavo navdušil občinstvo, zaostajali pa niso niti ostali člani. Razen kratke pavze za bobnarski solo, je celoten bend pokazal dobro kondicijo in utečenost komadov, katero je pokazala tudi hitra in doslednja menjava med posameznimi pesmi, brez ene same sekunde tišine. Mogoče je bilo pogrešati kakšen stik z občinstvom, saj je bend prišel na oder brez najave in tudi odšel brez slovesa.

Težko kategorniki The Melvins so pokazali izvrsten, a ne pretresljiv nastop, ki je zagotovo obogatil ljubljanske večere in  ki bi ga bilo škoda zamuditi.

Tekst: Sebastian Dovč
Foto: Sara Erjavec Tekavec