Omar: Glasba mi pomeni največ

Simpatični Ljubljančan nam je v intervjuju za Študentarijo dokazal da ni tak, kot ga večinoma predstavljajo mediji. Nasmejani glasbenik nam je odkril marsikaj zanimivega, tudi to, da novo ploščo lahko pričakujemo februrarja. Komaj čakamo…

Simpatični Ljubljančan nam je v intervjuju za Študentarijo dokazal da ni tak, kot ga večinoma predstavljajo mediji. Nasmejani glasbenik, ki je po končani srednji medicinski šoli vpisal študij turizma, a ga zaradi ljubezni do glasbe ni (še) dokončal nam je odkril marsikaj zanimivega.

Upam, da bom prepeval celo življenje

Ali sebe smatraš za slavno osebnost?
Slavna osebnost se pri nas pojmuje drugače kot drugje, tako da slaven zagotovo nisem; nimam kupov denarja, ni vreščečih najstnic in nadležnih paparacev ves čas okoli mene, osebnih stražarjev zaenkrat se ne potrebujem, ne furam ferarija ali česa podobnega, tudi mami še nisem kupil luksuzne zasebne vile z bazenom, in še bi lahko našteval. Slavna osebnost je v tujini ‘bigger then life’, nedostopna ‘navadnim smrtnikom’, ne srečaš je na vsakem vogalu, kot lahko mene ali Mirno Reynolds (smeh). Definitivno pa sem javna osebnost, saj me na cesti verjetno prepozna večina ljudi.

Koliko te je pravzaprav slava spremenila?
Mislim da moje osebnosti slava ni nič spremenila, spremeniti pa se je moral moj odnos do ljudi, saj v pogovoru od mene pričakujejo vse kaj drugega, kot od ostalih. Kljub temu da bi rad bil ‘eden od njih’, je dejstvo, da žal ni tako. Ponavadi ljudje tudi preizkušajo, kakšen sem, tako da moram biti dobre volje včasih tudi takrat, ko bi si to najmanj želel (smeh). To pa mislim da je tudi vse, kar se je spremenilo. Do ljudi, ki pa jih poznam že od nekdaj, pa sem definitivno ostal enak.

Zakaj si se prijavil na Bitko talentov? Pogum ali želja po uspehu?
Niti eno, niti drugo. Vsekakor me je na bitko talentov privabila želja po petju. Če dobro poješ, je logična posledica potem tudi uspeh, kajne? (smeh) Pogum pa je itak predpogoj za nastopanje.

Kako je z novo ploščo?
Priprave na novo ploščo so v polnem zagonu. Prepričan sem, da bo boljša od prve. Izid lahko pričakujete okoli februarja, venar ni še nič dorečenega. V glavnem, pustimo se presenetiti.

Kaj nameravaš početi v pirhodnosti, se nameravaš še naprej posvečati pevski karieri ali morda početi kaj drugega v povezavi z glasbo?
Definitivno se v prihodnosti nameravam ukvarjati z glasbo. Ne samo s petjem; marsikdo sploh ne ve, da sem pri nastajanju glasbe aktiven tudi kot avtor, aranžer, pisec tekstov, kot producent, idejni vodja, instrumentalist – in ne samo kot pevec. V rokavu imam tako še kar nekaj glasbenih adutov, ki jih bom lahko vnovčil tudi takrat, ko se mogoče več ne bom ukvarjal s petjem. Vseeno pa upam, da bom prepeval celo življenje, če bo to le mogoče.

Kakšna se ti zdi slovenska estrada?
Slovenska estrada je dosti drugačna, kot sem si predstavljal, ko me še ni bilo na sceni. Slovenija je tako majhna, da si upam trditi, da sem od zmage na Emi, februarja 2005, do nastopa na Eurosongu, maja 2005, spoznal 95% slovenske estrade. Moram reči, da sem bil izjemno presenečen, ko sem opazil, kako zelo normalni in prijazni so vsi ti ljudje, glede na to, v kaksni luči jih predstvlja slovenski medijski prostor, ki nemalokrat celo blati njihova imena brez kakršnega koli razloga. ®al se je med njimi našlo tudi moje ime.

Glasba mi pomeni največ

Zakaj si se odločil za študij turizma in zakaj si ga potem pustil? Misliš, da boš to kdaj obžaloval?
Hja, poskusil sem pač, ker se mi je program ‘Turistica’ zdel izjemno zanimiv; ljudje, potovanja, tuji jeziki in podobno, to me je pritegnilo. Vendar pa sem kmalu obupal, ker sem videl, da bi mi študij vzel preveč časa in bi ga moral postaviti pred glasbo. S čimer pa se nisem ravno sprijaznil, ker mi glasba preveč pomeni. Obžaloval verjetno ne bom, ker sem srečen, da se lahko sedaj ukvarjam z glasbo tako, kot sem si to tudi predstavljal.

Ali misliš kdaj doštudirat?
Kot sem že povedal, se nameravam ukvarjati z glasbo celo življenje, zato zaenkrat nimam nikakršnih ambicij za katerikoli študij. Lahko mi verjamete, da je tudi popularna glasba ‘ogromen študij’. No, bom raje tiho, da me ne bo jutri prijelo študirat. Sej veste, zarečenega kruha se največ poje. (smeh)

Kaj meniš da na študentskem področju manjka v Sloveniji?
No, če že moram, verjetno vsem manjka denarja, ane? (smeh)

Slišali smo, da se odpravljaš na maturantske izlete po Evropi z maturanti?
Z maturanti in absolventi sem že potoval, pa še bom, če me bodo povabili še kdaj. (smeh)

Ne obžalujem ničesar

Kaj počneš v svojem prostem času?
Kolikor imam prostega časa, ga posvetim glasbi, če verjameš ali ne. Potem lahko vidiš, kakšno veselje imam do tega. No, včasih pa tudi spijem kako pivce za živce. (smeh)

Kaj najbolj obžaluješ v življenju?
Ta odgovor bo kratek, do sedaj ne obžalujem ničesar.

Kaj najraje počneš zjutraj, ko se zbudiš?
Ko se zbudim? Hehe, najrajši grem lulat. (smeh)

Kam hodiš, kje se zabavaš?
Stalnega pribežališča za zabavo sicer nimam, ker se ponavadi s prijatelji odpravimo za nosom. Sicer pa je Ljubljana relativno majhna, tako da me recimo v petek zvečer, kot sem povedal že prej, lahko zasledite za skoraj vsakim vogalom. (smeh)

Katerim karkteristikam bi se rad odpovedal?
Hja, najraje bi se odpovedal recimo lenobi, ki me popade vsake toliko, da se mi cel dan ne da niti iz postelje.

Si zaljubljen?
To pa naj ostane skrivnost! (smeh)

Kaj je tvoja največja želja?
Hm, slišal sem, da če odkriješ svojo največjo željo, se ti potem ne izpolne. (smeh) Na splošno pa ti lahko povem, da si želim biti srečen v zasebnem življenju in imeti čim manj vsakdanjih butastih problemčkov.

Tvoje sporočilo našim bralcem je…
Hm, moje sporočilo… No, če nisem preveč zahteven: bodite pozorni na mojo naslednjo ploščo, ki izide februarja.

Omar, uživaj na vsakem koraku!
Hvala in srečno!

Intervju: Katarina P.
Foto: Omar N.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.