Olimpija že drugoligaš

Nogometaši bežigrajske Olimpije so tekmovanje v 3. SNL-zahod končali na prvem mestu in se selijo v drugoligaško druščino.

S tekmo proti Dobu je Olimpija sklenila uspešno sezono in še tretje leto zapored končala na vrhu prvenstvene razpredelnice. Potem ko so bili predlani Bežigrajčani prvi v drugi ljubljanski ligi oziroma peti na državni ravni, lani pa so slavili v četrtoligaški druščini, so bili letos premočni za tekmece v 3. SNL–zahod. V zadnjem krogu so "zmaji" z rezultatom 8:1 ugnali Dob ter tako sezono končali z 20 zmagami, tremi neodločenimi rezultati in vsega enim porazom.

Klub, ki je kot NK Bežigrad leta 2005 nastal na pogorišču nekdanje Olimpije, se je tako v treh letih sprehodil od najnižje tekmovalne ravni do druge lige. Pred zeleno-belo zasedbo, katere jedro tvorijo nekdanji igralci Olimpije in nekateri člani zlatega rodu slovenske reprezentance na čelu z Miranom Pavlinom, je tako še zadnji in prav gotovo najtežji korak bliskovitega sprehoda do PrveLige Telekom Slovenije. Dogovor s Sebastijanom Cimerotičem, ki bo jeseni znova oblekel zeleno-beli dres, je bržkone že dokaz, da se "zmaji" ne nameravajo ustaviti. Zanimivo pa bo opazovati, na kakšen način se bodo direktor Aleš Remih, trener Jani Pate in ostali tvorci zgodbe o "vstajenju" Olimpije soočili z novimi izzivi, ki jih prinaša višji rang tekmovanja, in pa "konkurenčno" kopičenje kapitala in tekmovalnih ambicij pri Interblocku.

 
Vir: Siol/SportalKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.