Olimpija izgubila proti Maccabiju in sodnikom

Union Olimpija je 3.12. v zelo nenavadni tekmi izgubila proti Maccabiju iz Tel Aviva. V teku pa sta še obe decembrski nagradni igri za vstopnice tekem proti Hemofarmu in Zadru.

Kljub končnemu rezultatu 65:82 za Maccabi, po katerem bi lahko sklepali, da so gostje zlahka prišli do zmage, je bilo realno stanje na parketu povsem drugačno. V prvi četrtini sta bili ekipi povsem izenačeni, Olimpija je celo nekajkrat povedla za par točk, a so gostje na samem koncu četrtine le uspeli izenačiti rezultat. Sledila je 2. četrtina, ki bi jo večina domačih navijačev verjetno rada čimprej pozabila, saj smo lahko videli nekaj dobesedno neverjetnih sodniških odločitev v prid Maccabija, ki so si kar sledile ena za drugo. Kaplja čez rob je bila tehnična napaka in izključitev Jureta Zdovca, ki sicer ni ravno znan po prerekanju s sodniki in agresivnejšim spremljanjem tekme. Njegovo potezo je večina gledalcev podprla, zato je igrišče zapustil ob skandiranju njegovega imena, na igrišče pa je priletelo na stotine papirjev in ostalih letečih projektilov, s katerimi so domači navijači dali jasno vedeti, kaj si mislijo o takšnih sodniških odločitvah. Do konca četrtine so sodniki še vedno držali enak čuden kriterij in Maccabi je zaostanek 5 točkz njihovo pomočjo elegantno spremenil v vodstvo 8 točk ob polčasu. V drugem polčasu se je nato Olimpija ob odlični podpori s tribun zopet približala Maccabiju in celo povedla. 4 minute pred koncem tekme je Maccabi vodil le za 2 točki, nato pa se je zopet pokazalo, da ima Olimpija prekratko klop, kar je vplivalo na utrujenost in dekoncentracijo nosilcev igre, ki so naredili nekaj zaporednih napak in Maccabi je – nezasluženo – na koncu slavil s kar 17 točkami razlike. 
 
Med domačimi se je tokrat izkazal Goluboviæ, ki je svojim 14 točka dodal tudi 13 skokov, od tega kar 7 v napadu. 14 točk je dal tudi Sašo Ožbolt, ostali nosilci igre pa so danes razočarali; Bečiroviæ je sicer končal tekmo z 12 točkami a z obupnim metom 2/11 za 2 točki in 1/5 za tri točke, hkrati pa je izgubil tudi 4 žoge. Matt Walsh tokrat ni bil strelsko razpoložen kot ponavadi in je dosegel zanj skromnih 12 točk z metom za tri 2/7.
 
Preostane nam upanje, da bo Olimpija uspela tudi v gosteh izvleči kakšno zmago ter se na ta način približati preboju v naslednji krog. V Hali Tivoli pa bomo zagotovo videli še vsaj en spektakl – v začetku januarja namreč Olimpija gosti moskovski CSKA.
 
V decembru pa so na sporedu še 3 domače tekme – že v nedeljo se bo Olimpija pomerila s Cibono, kjer se bo morda predstavil tudi novi Olimpijin igralec Curtis Millage, 19.12. sledi tekma proti Hemofarmu in 22.12. proti Zadru. Za obe tekmi bomo tako kot do sedaj podelili po 6 vstopnic našim obiskovalcem. Vse kar morate storiti je, da pošljete email z naslovom tekme, ki si jo želite ogledati (primer: Olimpija – Hemofarm) na nagradna@studentarija.net, navedete svoje kontaktne podatke (in podatke osebe, ki bi si z vami ogledala tekmo) ter odgovorite na nagradno vprašanje, ki se glasi "Kdo je letos najmlajši član v postavi Uniona Olimpije?". Obe nagradni igri se zaključita 3 dni pred tekmo, nagrajenci pa bodo o nagradi in njenem prevzemu obveščeni po emailu.
 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.