Odločitev

Kako se je vse skupaj začelo

Študij v tujini je v zadnjih letih vse bolj popularen med slovenskimi študenti. Obstaja več vrst, najrajši pa študentje ubirajo pot Erasmus študija.

Cel čas ko sem bila na fakulteti, sem po malem razmišljala kako bi bilo fino, da bi šla študirat nekam v tujino. Ker sem se večinoma preživljala sama, to ni prišlo v poštev, saj erasmus štipendija ni prav visoka. V mnogih primerih ne pokrije niti najemnine. In tako je par let ostalo samo pri ideji, spravljeni nekje globoko v možganih.

Potem pa me je nekega dne moj oče, ki je vedno podpiral vse moje ambiciozne ideje, ki so se nanašale na kakršnokoli življenjsko učenje in napredovanje, vprašal, če sem kdaj razmišljala, če bi šla kdaj študirat v tujino. Presenečena sem ga pogledala in mu odgovorila, da že neštetokrat, vendar pa, da sem to idejo opustila, predvsem zaradi finančnega aspekta. On pa je samo zavil z očmi in rekel, da za šolanje nobena cena ni previsoka in, da če si bom to res želela storiti in se za to odločila, bomo že nekako.

V glavi so se mi začele poditi misli. Kam, kako, za koliko časa,… In tako sem se najprej pozanimala kakšne so moje možnosti. Ker je bilo to sredi leta, sem se sicer še imela možnost prijaviti na tuje fakultete, ki so ostale, vendar mi ni nobena kaj preveč dišala. Vse kar sem vedela je bilo, da želim iti v nemško govorečo državo, da bom izpilila svojo nemščino, ki se jo učim že celo življenje, a jo tudi že celo življenje pozabljam.

Ker ni bilo nič na voljo v tem okvirju, sem se odločila, da grem šele v naslednjem letu, da bom lahko izbirala med več možnostmi. In tako sem odločitev za nekaj časa prestavila. Pa vendar v tem času nisem mogla pozabiti. Kje bom dobila finančna sredstva, kaj bo s službo? Finančno nisem želela biti odvisna od staršev, ker to že nekaj časa nisem bila in logična rešitev je bila, da začnem varčevati. Ena težava je bila delno rešena. Kaj pa služba? Moje delo je bilo takšno, da sem nadomeščala kar nekaj oseb in če mene ne bi bilo, potem vse te osebe ne bi mogle na dopust, kaj šele da bi zbolele. Vendar sem se zanesla na to, da se bo tudi to nekako uredilo. Odločitev, da grem je padla. Vsekakor pa je bil to šele začetek začetka.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.