Oči in ušesa Boga – video nadzor Sudana

Tomo Križnar in Maja Weiss z novim celovečernim dokumentarni filmom Oči in ušesa Boga ponovno opozarjata slovensko in tudi mednarodno javnost na hude razmere v Sudanu.

Dokumentarni film je pričevanje o iztrebljanju številnih sudanskih ljudstev s področij, ki so polna naravnih bogastev. Obenem je film poziv številnim posameznikom naj se zavedo situacije v Sudanu, ki je dolgo časa bila zakrita mednarodni javnosti in s finančno podporo prispevajo k miru na kriznih področjih Sudana.

Tomo Križnar in njegovi somišljeniki že nekaj časa uspešno pomagajo sudanskim ljudstvom, ki so žrtve genocida. S pomočjo majhnih kamer, ki jih podarjajo tamkajšnjim ljudem, zaščitijo številna življenja in preprečujejo posilstva ter ubijanje. Kamere služijo pravzaprav kot dokaz za kruto dogajanje v Sudanu, za katero pa mednarodna javnosti dolgo časa ni imela posluha.

Oči in ušesa boga je, ne glede na krute prizore, film o upanju v boljšo prihodnosti in hkrati tudi dokaz, da vsak posameznik lahko stori nekaj za to – tudi mi študentje.

V mesecu marcu si lahko projekcijo dokumentarnega filma ogledate na številni lokacijah. Več informacij o teh pa si lahko preberete na www.tomokriznar.com.

Tekst: Aleksandra GačićKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.