Obleka naredi človeka

Ga mar res?

Celo starši nam jo kot del nekakšne bizarne komedije "par excellent" drdrajo vsakič, ko imajo za to priložnost, pri čemer se sebi zdijo sila modri.

"Noč in dan", "belo in črno", "lepo in grdo", "primerno in neprimerno", "človeško in nečloveško" – kateri so tisti "pravi" ljudje? So tisti, ki jih vse ponižne, sramežljive, hinavsko prijazne, ko dajejo vtis, da se jim zdite vredni pogovora z njimi, srečate v trgovini, po delu, ali, morda, v neDeljo ? S pogledom v tla, vsi bledolični in, v primeru "žensk", brez pet, veliko manjši, brez pudra in brez čudovite zagorele polti, v razvlečenih trenerkah, so morda ti?

Ali so "pravi" tisti, ki jih vse zagorele, odete v posebej za to priložnost izbrana oblačila, obleke, ki se zlivajo z njihovimi telesi, za katere med tednom stradajo, morda dvignejo utež, dve, da jim srajce ne plapolajo več na njihovih telesih? Ali so "pravi" tisti, ki jih na vrtoglavih petah, komaj stoječe, koraka ostarele race, morda goske, vidimo obsijane s prav posebnim sijem, ki govori "zdaj sem posebna, lepa in vsakdo, ki si me drzne ogovoriti, naj to smatra za privilegij" ?

Kultura "krojačev in šivilj" je s svojo popularno maksimo "obleka naredi človeka" zabredla in se zaredila tako globoko pod kožo ljudi, da ti svoje učlovečenje/razčlovečenje pogojujejo s prisotnostjo/odsotnostjo določene količine prav "posebnega tekstila"…Je mar "obleka razčlovečila ljudi" ?!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Magnifico – Kranj

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Magnifica v Kranju! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Koliko avtorskih plošč je v svoji karieri izdal Magnifico?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

AntiValentinovo

Podarjamo 2 vstopnici za koncert AntiValentinovo v Cvetličarni in album Eda Maajke "Put u plus"! Spodaj izpolnite svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kaj pravi Vojko V, ko mu v trgovini natehtajo 16dg mortadele namesto 15dg?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.