Obiskali smo DJMAG Festival v Papayi

V sredo 10. avgusta se je na Pagu, natančneje v klubu Papaya, odvijal DJ MAG Festival. Glavne zvezde festivala so bili nedvomno najbolj prepoznavni DJ trio v tem trenutku – Swedish house mafia. Poleg njih so se v 4 večerih zvrstili še SOS, Size Matters in Glenn Morrison.

®e sama napoved nastopa Swedish house mafie je na internetu naredila pravi bum. Kljub temu da je karta za 4 dnevni festival stala več kot 60€, za Swedish house mafio pa nekaj čez 40€. Jasno je bilo, da bo Papaya pokala po šivih.

Swedish house mafio sestavljajo trije producenti: Axwell, Steve Angello in Sebastian Ingrosso. Sicer tudi posamezno uspešni DJ-i. Skupaj ustvarjajo od leta 2008. Ustvarili so kar nekaj velikih hitov. Leto 2010 je popestril plesno sceno komad One (Your name), takoj za tem Miami 2 Ibiza, v letu 2011 pa so postregli s komadom Save the World ki še danes osvaja glasbene lestvice.

Kaos pred vhodom v Papayo je napovedoval velik event. Masa ljudi je bila za prvi dan absolutno prevelika. Vsi so si želeli na Swedish house mafio, vendar so mnogi ostali pred vrati, med drugim tudi novinarka in fotografinja Infoscene. Ob enajsti uri zvečer je namreč fotografinja po več neodgovorjenih klicih končno dobila na telefon vodjo za stike z javnostjo Papaye, ki je dejal, da ta večer nikogar od novinarjev ne sme več spustiti na prizorišče, ker je Papaya enostavno prepolna in je dobil prepoved. Tako da že v zgodnjih večernih urah guest lista sploh ni več obstajala. Omenil pa je, da se nam oddolži naslednji dan. Tako smo žalostnih obrazov zapustili vhod Papaye, skupaj z ostalimi nesrečneži, ki niso uspeli pravočasno priti do vhoda.

Naslednji dan je bil na sporedu večernega dogajanja SOS. Trije DJ ki so združili svoje moči v skupino. Vsem tistim, ki so prejšnji večer ostali pred vrati Papaye, so se organizatorji oddolžili z brezplačno vstopnino za ta večer, kar je vsaj do neke mere pomirilo obiskovalce, čeprav je seveda nemogoče primerjati nastop Swedish House Mafie in SOS-a.

V petek so nastopili Size Matters (Steve Angello, AN21 in Max Vangeli). Skupino sestavlja sicer 5 članov, poleg naštetih še Third Party in Tim Mason. Na žalost so organizatorji tudi ta večer bili prezaposleni in tako nismo uspeli narediti intervjuja z nastopajočimi, kot smo sprva načrtovali, ampak smo se pač kot vse večere prej prepustili ritmom Zræ.

Sobotni večer je popestril Glenn Morrison, 25 letni Kanadčan – DJ in producent, ki je že nastopal z Davidom Guetto in Aviciijem.

V štirih dnevih se je odvil eden najbolj obiskanih festivalov v Papayi. Festival je bil celo tako obiskan, da so pred vrati morali ostati tudi novinarji, tako da vam žal ne moremo poročati o dogajanju iz zaodrja, kot ste bili vajeni poprej.

Tekst: Manca Šalehar
Foto: Tjaša MlakarKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Umek

Podarjamo 2 vstopnici za žur z Umekom, ki se bo 21.12. odvijal v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Cocoon – Sven Vath

Podarjamo 2 vstopnici za žur s Sven Vathom, ki se bo odvijal 16.11. v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.