Ob Tednu vseživljenjskega učenja

Ministrica za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, Mojca Kucler Dolinar je ob Tednu vseživljenskega učenja v javnost poslala svojo poslanico.

Vseživljenjsko učenje je tako v Sloveniji kot tudi v državah EU pomembna visokošolska tema. Pravzaprav postaja vedno pomembnejša. Je tudi ena prednostnih usmeritev v EU in je kot temelj za vzpostavitev družbe znanja tudi sestavni del lizbonske strategije in bolonjskega procesa.

V današnjem času hitro spreminjajočih se tehnologij in organizacij je čedalje bolj cenjena posameznikova sposobnost za učenje in prilagajanje potrebam okolja po novih veščinah in znanju. Zgolj to, da se znamo učiti, ni dovolj. Gonilna sila evropskega razvoja so vrhunsko izobraženi, ustvarjalni in podjetni ljudje. Pomembno je zavedanje, da se proces učenja nikoli ne konča.
 
Zaradi demografskih sprememb in zviševanja starostne meje upokojitve je razmišljanje, da se učenje konča s pridobitvijo formalne visokošolske izobrazbe, zastarelo. Visokošolski zavodi morajo ponuditi izobraževalne programe ne samo študentom, ampak vsem skupinam prebivalstva in gospodarstvu. Ti programi pa morajo biti kakor sedanja formalna izobrazba, javnoveljavni in priznani.

V  Tednu vseživljenjskega učenja  želim vsem, da se še posebej zavemo pomena neprestanega nadgrajevanja znanja. Kajti kot je zapisal Herman Hesse: » Vse znanje in množenje našega znanja se ne konča s piko, ampak z vprašajem.« (MVZT)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Umek

Podarjamo 2 vstopnici za žur z Umekom, ki se bo 21.12. odvijal v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Cocoon – Sven Vath

Podarjamo 2 vstopnici za žur s Sven Vathom, ki se bo odvijal 16.11. v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.