Ob Tednu vseživljenjskega učenja

Ministrica za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, Mojca Kucler Dolinar je ob Tednu vseživljenskega učenja v javnost poslala svojo poslanico.

Vseživljenjsko učenje je tako v Sloveniji kot tudi v državah EU pomembna visokošolska tema. Pravzaprav postaja vedno pomembnejša. Je tudi ena prednostnih usmeritev v EU in je kot temelj za vzpostavitev družbe znanja tudi sestavni del lizbonske strategije in bolonjskega procesa.

V današnjem času hitro spreminjajočih se tehnologij in organizacij je čedalje bolj cenjena posameznikova sposobnost za učenje in prilagajanje potrebam okolja po novih veščinah in znanju. Zgolj to, da se znamo učiti, ni dovolj. Gonilna sila evropskega razvoja so vrhunsko izobraženi, ustvarjalni in podjetni ljudje. Pomembno je zavedanje, da se proces učenja nikoli ne konča.
 
Zaradi demografskih sprememb in zviševanja starostne meje upokojitve je razmišljanje, da se učenje konča s pridobitvijo formalne visokošolske izobrazbe, zastarelo. Visokošolski zavodi morajo ponuditi izobraževalne programe ne samo študentom, ampak vsem skupinam prebivalstva in gospodarstvu. Ti programi pa morajo biti kakor sedanja formalna izobrazba, javnoveljavni in priznani.

V  Tednu vseživljenjskega učenja  želim vsem, da se še posebej zavemo pomena neprestanega nadgrajevanja znanja. Kajti kot je zapisal Herman Hesse: » Vse znanje in množenje našega znanja se ne konča s piko, ampak z vprašajem.« (MVZT)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.