O portalu

Študentarija.net je največji slovenski študentski portal, ki študentom ponuja vrsto uporabnih zadev – zapiski, stari izpiti, seminarske naloge in ostala študentska gradiva so samo del tistega, kar lahko najdete na portalu. Poleg gradiv za predmete študenti tukaj najdete tudi opise fakultet ter študentskih domov. Zagotovo pa bo vsem koristila tudi največja baza študentskih del in rednih zaposlitev na enem mestu. Če iščeš študentsko delo, ga tukaj tudi najdeš! Poskrbeli smo tudi za izdelavo brezplačnih anket – vsak si lahko brezplačno ustvari svojo anketo in jo pošlje svojim kontaktom, hkrati pa jo izpolnjujejo tudi drugi študentje na portalu. Po zadnji prenovi pa smo se podali tudi na področje študentske prehrane in tako pri nas najdete tudi vse informacije o ponudnikih študentske prehrane – opise lokalov, cene študentskih bonov, dnevne in mesečne menije ter kontakte vseh ponudnikov študentske prehrane.

Infoscena.net dnevno obiskujejo vsi tisti, ki zase trdijo, da vejo kaj je to dober žur. Napovednik dogodkov kot so partyji, koncerti, festivali in vsi klubski dogodki zagotavlja, da se ne boste izgubili v množici nepreglednih informacij, ker smo na enem mestu našli samo tiste, ki zanimajo študente. Zraven smo dodali še nagradne igre za brezplačne vstopnice, ker vemo, da so vstopnice postale enostavno predrage za študentski žep. Dolgčas pa lahko odganjate tudi z ogledom galerij dogodkov, ali pa si ogledate opise klubov in profile naših luštnih fotografov in fotografk. Za poslastico pa lahko glasujete tudi za svoj najljubši klub in mu priborite častni naziv Kluba meseca. Na kratko – nočno življenje v Sloveniji na enem mestu!

Svoje zveste oboževalce z nagradami redno razveseljujemo tudi na naši Facebook strani.

Zgodovina portala

V začetku januarja 2005 se je sredi noči rodila ideja o slovenskem študentskem portalu. Ideje o razvoju in ciljih so se kmalu začele realizirati in 23. januarja 2005 se je pojavila nova stran – localhost. Projekt, ki je združil povsem različne ljudi z enim samim ciljem – vsem sedanjim, bodočim in nekdanjim študentom ponuditi tako zelo potrebne informacije, nasvete, pomoč in zabavo na enem mestu. Sprva je na strani deloval samo forum, priprave na celovite rešitve portala pa so tekle skupaj s tehničnim razvojem Študentarije. Aprila 2005 je poskusno začel delovati portal, postopoma pa so bile dodajane nove vsebine. V začetku maja 2005 smo se pripravili na Študentsko tržnico, največjo obliko odprte zabave za študente pri nas. Zabavno druženje s študenti iz cele Slovenije in več kot tisoč izpolnjenih anketnih odgovorov nam je pomagalo razvijati portal v skladu z željami mladih.

V kratkem smo začeli zbirati tudi bazo zapiskov, lansirali pa smo tudi galerijo. Skupaj z nami je raslo tudi število uporabnikov. V slabi polovici leta smo imeli že preko 500 registriranih uporabnikov, januarja 2006 smo na Študentariji dobili tudi tisočega uporabnika, v skupnem seštevku pa nas je v našem prvem letu delovanja obiskalo preko 100 tisoč obiskovalcev. Podoba Študentarije se je skupaj z optimizacijo ponudbe spreminjala in poenostavljala. Portal je skozi ta čas zamenjal kar nekaj poskusnih grafičnih podob, decembra 2005 pa smo se tudi preselili na novejše in zmogljivejše strežnike, začel pa se je tudi nujen razvoj in izgradnja prilagojenih programskih rešitev.

Pred poletjem 2011 je po večmesečnem napornem delu, predelavi lastnega spletnega sistema, izboljšanju funkcionalnosti, posodobitviji vsebin in celotni grafični prenovi zaživel nov portal, ki definitivno predstavlja študentski in mladinski informacijsko-zabavni zbirni center, v slovenskem spletnem prostoru pa postaja prepoznaven znak kvalitetne in koristne ponudbe za vse mlade. Danes ga mesečno obiskuje že preko 30.000 uporabnikov, s portalom pa sodelujejo mnoga uveljavljena slovenska in tuja podjetja ter organizacije, ki med drugim skrbijo za to, da portal še naprej ostaja popolnoma brezplačen za vse uporabnike.