Nov program Industrijska farmacija

Fakulteta za farmacijo v Ljubljani je z novomeško družbo Krka podpisala pogodbo o sodelovanju pri izvedbi študijskega programa Industrijska farmacija, katerega del predavanj bo potekal tudi v Krki v Novem mestu.

Fakulteta za farmacijo Univerze v Ljubljani bo za novo šolsko leto prvič razpisala nov drugostopenjski magistrski študijski program industrijske farmacije po bolonjski shemi, program pa so pripravili glede na potrebe industrije. Oblikovan je tako, da bo omogočal pridobitev znanja, potrebnega za delo v farmacevtski in podobni industriji ter drugih okoljih, kjer zaposleni potrebujejo farmacevtsko znanje.

Glede na raznolikost potrebnega znanja bo študij poleg temeljnih predmetov, ki bodo obvezni za vse vpisane študente, ponudil veliko izbirnih predmetov, prek katerih bodo študenti prišli do specifičnega znanja, potrebnega pri zaposlitvi in pripravi magistrskih nalog. Študij bo praktično usmerjen, laboratorijske vaje, ki bodo potekale na fakulteti in v industriji, pa bodo s seminarji in eksperimentalnim delom predstavljale skoraj polovico programa.

Študij bo trajal štiri semestre oziroma dve leti, obsegal bo 120 kreditnih točk. Potekal bo kot redni študij, petina vpisnih mest pa bo na voljo za izredne študente. V začetni fazi je predviden vpis do 40 študentov.

Študij bo primarno potekal na Fakulteti za farmacijo, izbrane pedagoške aktivnosti, povezane z industrijskimi vidiki pa bodo izvajali tudi v Krki v Novem mestu. V pedagoškem procesu bodo poleg profesorjev s Fakultete za farmacijo in drugih fakultet sodelovali še profesorji iz tujine in strokovnjaki iz farmacevtske industrije, z njihovim sodelovanjem bodo študentom omogočili pridobitev teoretičnega in praktičnega znanja.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.