Nov natečaj za študente

Društvo TOPEF je z družbo Petrol ob začetku semestra pripravilo nov natečaj, z naslovom Slovenija, dežela zelene energije: Bioetanol na Petrolovih bencinskih servisih. Naloga študentov bo poleg dragocenih izkušenj prinesla kar 5.000 EUR nagrade!

Društvo TOPEF je z družbo Petrol ob začetku semestra pripravilo nov natečaj, z naslovom Slovenija, dežela zelene energije: Bioetanol na Petrolovih bencinskih servisih. Naloga študentov bo tako kot doslej izredno zanimiva in bo zmagovalcem poleg dragocenih izkušenj prinesla kar 5.000 EUR nagrade!

6. Gospodarski Izziv: Slovenija dežela zelene energije: Bioetanol na Petrolovih bencinskih servisih

 
Energetska vprašanja sodijo med najpomembnejše izzive prihodnosti. Evropska unija želi z uporabo obnovljivih virov energije povečati varnost preskrbe z energijo in znižati toplogredne izpuste. V direktivah Evropska komisija določa, da mora uporaba biogoriv vsako leto naraščati, delež biogoriv mora leta 2010 obsegati 5 % vse energije porabljene za transport. Za državo Slovenijo in Petrol je izpolnitev evropskih direktiv nujnost, ki prinaša priložnosti, če jih znamo najti in izkoristiti. Tekmovalci Gospodarskega izziva boste analizirali možnosti, kje naj Petrol kupuje bioetanol in prilagoditve infrastrukture, ki bi bile potrebne za skladiščenje, mešanje in prodajo mešanic bioetanola in bencina ter kako njihova uporaba vpliva na delovanje motorjev. Predlagali boste, kakšne naj bodo spremembe cenovne politike, promocijske aktivnosti ob uvedbi bioetanola in ugodnosti za voznike, ki se odločijo za nakup vozil, ki lahko uporabljajo E85 (mešanico s 85 % bioetanola in 15 % bencina). Oblikovali boste načrt za uvedbo bioetanola, ki bo sprejemljiva za Petrol, državo in voznike ter s tem pripomogli k postavitvi infrastrukture za vpeljavo tovrstnih goriv v Sloveniji. Slovenija bo s povečanjem uporabe biogoriv postajala dežela zelene energije! Nagrada za zmagovalce je 5.000 EUR!

Vabljeni k sodelovanju pri natečaju, ki bo predstavljen na Ekonomski fakulteti v Ljubljani 23. oktobra 2007 ob 18.30! Na dogodku bo prisoten tudi predsednik uprave družbe Petrol, Marko Kryžanowski, ki nam bo zaupal svojo zgodbo o uspehu.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.