“Normalno”

 Kot je moč razbrati že iz mojih zapisov, sem naveličan "povprečnih" ljudi. Naveličan sem njihovih povprečnih življenj, povprečnih nazorov, pogledov na svet, naveličan sem meja, ki si jih postavljajo, njih neavtonomnosti, nesamostojnosti, neindividualnosti, nesposobnosti, strahu pred vsem neznanim, nedomačim, neudobnim.
          Naveličan sem dejstva, da se zavoljo še tako kratkotrajnega udobja, "sreče", nihče ni pripravljen  rešiti kalupov, okov, v katerih se počutijo tako zelo varne. Nikakršnega upora zoper stopnjujočo se dekadenco, sam konformizem, uniformiranost, naučenost, ponavljanje in posnemanje že tisočkrat slišanega, nemalokrat videnega – življenje kot manifestacija čaščenja vsega, kar nam daje instantno udobje, užitek in srečo ; situacija, v kateri harmonija zveni kot paradoks pojmu "sreče".
    Presežnost nekega bivanja pa, nasprotno najverjetneje najmnožičnejši interpretaciji mojega zapisa, o meni, kot "snobu", "elitistu", vzvišenemu, pozornosti iščočemu "tepcu", zame ni v materijalnem, ni v soju žarometov, "slavi", dejstvu, "da bi me vsi poznali", "denarju", avtomobilih, priznanjih in množičnemu prikimavanju, ta se zame prične in konča, je izmerljiva po svobodi duha, treznosti, bistrosti, lucidnosti razuma, nekonvencionalnosti in uporu vsemu, čemur "velika bela rasa" pravi "normalno".

 

 

http://www.vecer.com/blog/profanost/,  http://www.rtvslo.si/blog/erneclales/normalno/12994Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Ultra Europe 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji Ultra Europe 2018 v Splitu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime, priimek in email osebe, ki jo boš povabil/a zraven, v kolikor osvojiš 2 vstopnici!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Overjam festival 2018

Podarjamo 1 vstopnico za Overjam festival 2018! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Čigav sin je Ziggy Marley?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fuksi 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za festival Fuksi. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki ji podariš drugo vstopnico ter za kateri dan festivala! Sodelujejo lahko samo polnoletne osebe.


Spremeni besedo.