Nintendo WII

Nova igralna konzola

Kot nekdo, ki je imel v mladih letih možnost igrati igre, še predno smo dobili prave PC, me konzole nikoli niso preveč pritegnile.
Za tiste ki ne veste, konzole so svoj čas bile škatle, ki si jih priključil na TV, vstavil disketo (no pač kos plastike z elektroniko) v primerno odprtino. Pritisnil gumb POWER, prijel kontrolni plošček in že si igral. Brez nepotrebnega programiranja, zafrkavanja, nameščanja in podobnega. Toda problem konzol je bil, ker si lahko počel samo to in nič drugega. Danes pa je stvar seveda drugačna. Te majhne žverce znajo sedaj brati DVD plošče, se povezati na internet, poiskati soigralce proti katerim bomo igrali in še ohranile so svoj prvotni namen zabavati ljudi z igrami.

Trenutno so na trgu 3 velike zadeve. Sony ima svoj PlayStation ki se nam bo kmalu pokazal v tretji generaciji, Microsoft je na trg prišel z Xboxom in kasneje z Xboxom 360, ter Nintendo, ki ima že dolgo tradicijo v konzolah, od NES do Super Nintenda do Nintendo 64.
Po objavi, da bo njihova nova konzola dobila ime Wii, sem samo čudno pogledal in rekel da je to bedasto ime. Še ena stvar, ki loči konzole od PC, je igralnost, ploščki posebej prirejeni, da bi povečali igralnost in uživanje v igri. Boj med temi 3 je hud in sploh ni boj ampak mesarsko klanje. Ker sem imel pred kratkim priložnost probati Wii vam ga bom tudi opisal.

Nintendo je stavil razvoj svoje konzole na užitek v igri, kar mu je vsaj pri priloženem DVD ploščku ki vsebuje Wii sport zelo dobro uspelo.
Sama konzola ni večja kot malce nabildana DVD enota in je prikladno bele barve. Upravljamo ga s kontrolerjem, ki kar lepo sede v roko. Toda najbolj presenetljiva stvar je, da se zadeva dejansko odziva na premikanje naše roke. Ko prideš v meni si moreš najprej ustvariti profil. Tukaj lahko nastavite vse od višine, teže (ki sicer pri igrah ne igra vloge), barve las, obrvi, oči, kože in obleke. Vse to s sunki svoje roke. Plošček se z bazo pogovarja brezžično tako, da bojazni da bi zmanjkalo prostora ni. Ima pa vrvico, ki je kot poročajo žal malo prešibka in je že nekaj televizorjev in osebkov nastradalo.

Prva igra ki smo jo preigrali je bila tenis. In ko gledaš nekoga drugega pred tabo, misliš, da se zafrkava in da z roko maha zaradi tega, ker se je vživel v igro in ne zato ker dejansko tako igro lahko upravljaš. Toda ko sem prišel na vrsto sem ugotovil, da temu ni tako. Detektorji gibanja, ki so vgrajeni v igralni plošček enostavno odlično reagirajo na vsak tvoj gib. Pravočasni zamahi odbijejo žogo na drugo stran, žogo lahko krajšaš, zabijaš in višaš, vse kar se ti zazdi enostavno kot če bi igral pravi tenis, samo da je tukaj lažje zadeti žogo in da si malenkost malo manj zmatran, saj pri igrah ne sediš ampak stojiš ker drugače bolj težko mahaš z rokami.

Po prvi igri sem videl zakaj so mu dali ime Wii, zaradi občutkov ko igraš, počutiš se kot da si res tam, kot da je tvoj zamah res nekaj vreden in da ni samo pravočasni pritisk na gumb.

Preigrali smo še Bowling, ki nam je tudi šel od rok, pogoreli smo pri Baseballu kjer so žoge letele vse povsod in se zmatrali pri Boksu. Pri golfu pa smo se zmenili vse okoli posla.

Da Wii je res Wiiiiiiiiiiiiiiiiii, za svojih 270 EUR je pol cenejši od tekmecev, poveže se lahko brezžično v internet in ustvarjate lahko skupnosti ali brskate po netu. Toda če že gledate po spletnih trgovinah, srečno, v Slovenijo je prišlo 60 konzol, ki so jih kupci v trenutko razgrabili in na novo pošiljko bo treba še počakati. Nintendo pa je v parih mescih prodal 600.000 teh konzol samo v ZDA.

Medtem se lahko slinite nad slikami ali pa srečnežih, ki zadevo dejansko imajo doma. http://uk.wii.com/ in http://uk.wii.com/

P.S.: če imate doma projektor, si ko boste ravno v trgovini kupite še dodatno žarnico, saj ko boste vi končali z igranjem ga bo okupirala še vsa ostala družina, zagotovo!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.