Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Ni maja brez tržnice…

in ni tržnice brez tebe!
Škisova tržnica je tradicionalna prireditev, ki jo že dvanajstič organizira Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS).

Tudi letos bodo glavni protagonisti študentski klubi, ki bodo na stojnicah predstavljali svoje delovanje. Kar 55 se jih bo zbralo na letnem telovadišču Narodni dom Ilirija, v Ljubljani, 6. maja 2009, ob 12.00 uri, ko se bodo odprla vrata prizorišča.

Rajanje se bo zaključilo z bogatim koncertnim dogajanjem. Le to se bo odvijalo na dveh odrih, do 2.00 ure zjutraj. Tudi letos je prireditev brezplačna!

V popoldanskem delu, bodo klubi iz vseh koncev Slovenije, razdeljeni na šest regijskih otočkov, predstavljali svoje običaje, tradicije, lokalne posebnosti in značilnosti ter razvajali študente z domačimi kulinaričnimi dobrotami. Njihove predstavitve bo usmerjala rdeča nit letošnje Tržnice, zeleno-inovativni.

Tudi letos je organizirana  Evropska vas. Predstavili se bodo študentje, iz programa Mladi v akciji, imenovanega EVS (Evropska prostovoljna služba). Svojo državo bodo zastopali mladi iz Španije, Armenije, Nemčije, Danske, Madžarske in Poljske. Pridružili se jim bodo še Društvo hrvatskih študentov v Sloveniji in predstavniki istrskih študentov.

Povsod po prizorišču se bo odvijal bogat spremljevalni program, ki bo vključeval žonglerske delavnice, frizerja, Kitesfero, turnir v namiznem nogometu, bungee trampolin, merjenje moči s kladivom, posebno igro american gladiator, ter še mnogo drugih zanimivih dejavnosti.

Predstavili se bosta Študentska organizacija Slovenije in Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, fundacija Z glavo na zabavo ter partnerji prireditve (Mimovrste, NLB, Pivovarna Union in Laško…).
Ko se bo že počasi spuščal mrak, bodo na “NLB odru” za ljubitelje elektronskih zvokov poskrbeli mojstri ekipe Sharkastique Tunes. Predstavili se bodo DJ Jaka, DJ Sylvain ter DJ Shark. Na glavnem odru bosta obiskovalce najprej ogrela zmagovalca razpisa za neuveljavljene glasbene skupine Stranci in Mit. Oder bodo nato zavzeli Lucky Cupids, Zoran Predin in Lačni Franz, Red Five Point Star, Hladno Pivo, Vlado Kreslin in Mali bogovi ter presenečenje!