Natečaj za kompilacijo K4 FORMAT

Klub K4 bo letos drugič izdal CD kompilacijo sodobne in neodvisne slovenske glasbene produkcije

V letošnjem letu bo Klub K4 praznoval 20. rojstni dan in ob začetku jubilejne sezone 2008/2009 smo izbrali slogan "Ko klet postane svet", saj v K4 redno gostujejo tako zvezdniški tuji in domači glasbeniki kot manj znani glasbeni inovatorji z vseh koncev sveta. Prepričani smo, da lahko ta slogan obrnemo tudi v nasprotno smer. Tako bo letos "klet" z izdajo kompilacije K4 FORMAT 09 domačim glasbenim ustvarjalcem ponovno odprla vrata v svet ter obenem, skupaj z njimi, svetu pokazala bogato kreativnost mladih slovenskih producentov. Naš cilj je sestaviti zvrstno čimbolj raznoliko kompilacijo sodobne (domače) elektronike, ki je hkrati prerez trenutne dejavnosti kluba. K sooblikovanju vabimo vse – tako popolne novince kot izkušene producente in ne glede na to, ali s Klubom K4 sodelujejo kot didžeji ali ne.   

Klub K4 je od ustanovitve leta 1989 postal simbol urbane kulture mladih in glasbenega razvoja v Sloveniji. Osnovni namen Kluba K4 je predstavljanje glasbenih smernic in novosti, še preden pridejo v  mainstream, premikati žanrske meje ter izobraževati o razvoju in zgodovini glasbe. Nemalo danes tudi v tujini priznanih slovenskih DJ-jev in producentov je svojo pot pričelo v Klubu K4, ki še vedno deluje kot platforma za mlade ustvarjalce in jim nudi možnost, da se predstavijo sicer zelo zahtevni in kritični, a entuziastični in zvesti publiki.

Prva K4 FORMAT kompilacija je izšla maja 2007. Število prijavljenih del – 86 skladb 37-ih glasbenikov – je preseglo vsa pričakovanja. Sestavili smo glasbeno, zvokovno in stilsko raznoliko kompilacijo, ki kaže na produkcijski zanos in ustvarjalnost mladih v Sloveniji, ki gredo v korak s časom, raziskujejo možnosti glasbene produkcije s pomočjo sodobnih in tehnološko naprednih glasbenih orodij in se ne podrejajo svetovnim glasbenim trendom. Neuveljavljenim ustvarjalcem je Klub K4 s kompilacijo K4 FORMAT ponudil platformo za izdajo avtorskih skladb in promocijo njihovih del tako v Sloveniji kot v tujini.

Pred vami pa je torej natečaj za drugo CD kompilacijo K4 FORMAT 09, ki bo združila in predstavila inovativne glasbene produkte sodobnega neodvisnega producentskega izražanja v Sloveniji. Natečaj je odprt za zbiranje del do ponedeljka 2.marca 2009. V nadaljevanju navajamo pogoje sodelovanja, za dodatne informacije pa vam je na voljo vodja projekta Miha Brodarič na mique@klubk4.org.

POGOJI SODELOVANJA:
Na natečaju lahko sodelujejo posamezniki in skupine ustvarjalcev, ki so državljani Republike Slovenije. Sprejemamo posnetke vseh zvrsti elektronske glasbe. Zaželen format je .wav (po možnosti 24 bitni). Posnetki naj bodo končani in ne le demo verzije! Mastering ni nujen, saj bomo vse posnetke za kompilacijo glasbeno finalizirali v studiu Earresisitible Grege Zemljiča, kjer se bo tudi odvil zaključni del mastering delavnice za sodelujoče na kompilaciji.
Skladbe naj bodo sklenjene in ne predolge (zaželena dolžina je cca. 3-6 min). Če en ustvarjalec pošlje več skladb, naj naredi izbor največ treh posnetkov, ki se mu zdijo najprimernejši za kompilacijo. Vsi nosilci zvoka, ki jih boste pošiljali (oziroma datoteke, če jih boste posredovali elektronsko), naj imajo popolne informacije – ime avtorja in izvajalca, naslov skladbe, kontaktne podatke (e-mail, telefonska številka).

Zbiranje glasbenih del poteka do ponedeljka, 8. marec 2009.

Naslov: Zavod K6/4, Klub K4, Kersnikova 6, 1000 Ljubljana

Kontakt za sodelujoče na natečaju:
Miha Brodarič / mique@klubk4.org
Borja Močnik / djborka@gmail.comKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Umek

Podarjamo 2 vstopnici za žur z Umekom, ki se bo 21.12. odvijal v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Cocoon – Sven Vath

Podarjamo 2 vstopnici za žur s Sven Vathom, ki se bo odvijal 16.11. v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.