Nasveti za učenje

Sočna dejstva za študente za večji pogon, da izpitno obdobje ne bo spet takšna muka.

Ste vedeli, da:
- nekaj najboljših kolidžev je še vedno v Ameriki, ampak standard tamkaj je izredno padel. Nedavne raziskave so pokazale, da kar 50% študentov na ameriških kolidžih nikoli ne diplomira. Dejstvo pa je, da tudi v Sloveniji diplomira le polovica študentov. Kaj ne želimo biti del tiste uspešnejše polovice? Za začetek lahko malo pobrskate po Studentarija.net, nekje je treba začeti a ne! Saj vemo, z novimi informacijami razširimo spekter svojega znanja, »znanje je pa moč«-kot je rekel Sir Francis Bacon.
- je uporaba »bliskovnih/vizualnih kartic« (flash cards) ena izmed učinkovitejših metod učenja, pa tudi bolj zanimivih, še posebej za tiste, ki ste vizualni tipi, oziroma za tiste, ki vam učenje na pamet predstavlja večno muko. Ta majhna zadeva vsebuje številke, črke, besede ali slike, kot nekakšen vizualni pripomoček za hitrejše učenje. Uporabne so predvsem pri memoriziranju »nezanimivih« stvari, podatkov. Kar je še bolj super, uporabne so pri vseh predmetih! Izdelate si jih lahko na tej spletni strani.
- da hrana in spanje povečata zmožnost učenja, dvigneta nivo počutja, povečata energijo in hkrati tudi izboljšata razpoloženje, saj pri učenju tudi kuriš kalorije ter energijo in je še toliko pomembneje, da poskrbiš zase, da si telesno pripravljen na akcijo. Nekateri se lažje učijo ponoči, nekateri podnevi, pomembno pa je, da v vsakem primeru poskrbiš za spanje in prigrizke. Če nisi psihično pripravljen na učenje, bodi vsaj fizično, da si ne otežuješ stvari.
- da je mit »uči se novih stvari pred spanjem« le mit, kajti dejstvo je, da je jutranje učenje učinkovitejše od nočnega, čeprav se nekateri ne morejo učiti (pre)zgodaj, kajti možgani so najbolj »primerni« za učenje v začetku dneva. Čeprav tisti, ki se učijo pozno v noč, trdijo, da je njihovo učenje takrat učinkovitejše, bi njihov spomin povzročal manj težav v začetku dneva, vendar bi morali zato odpraviti težavo jutranjega vstajanja oz. jutranje pripravljenosti na delo. Zanimivo, kajne?
- so odmori zelo pomembni za učinkovitejše in tudi hitrejše učenje, zato si le brez skrbi privoščite kakšno kavico v bližnjem lokalu, kratek sprehod ali podobno. Sprostitev sproži novi zagon in ta nova energija vodi do boljšega počutja, ta pa vodi do boljšega učenja.
- ni res, da se lažje učijo tisti, ki niso delali ničesar že nekaj časa, da bi se z vsemi močmi »pripravili« ter usmerili na učenje. Kajti, zmerna aktivnost je pomembna, saj poveča zmožnost učenja. Aktivnejši človek ima povišan nivo zmogljivosti, energičnosti, vzdržnosti, prisotnega je tudi manj stresa, misli pa kvečjemu delujejo hitreje, prej kot počasneje. Poišči si nekaj, kar te veseli, naj bo to obisk kina, »športanje« ali kakšna druga dejavnost, za vsakogar se najde nekaj, pa še veliko je ugodnosti za študente. Seveda imej v mislih, da naj bo ta aktivnost kratkotrajnejša, da imaš še vedno dovolj časa za učenje;).
Pa še za konec. Nič ni slajše, kot študentov občutek po uspešno končanih izpitih, ko je čas za uživanje, ko so počitnice! Ne bi bilo slabo, če bi si za motivacijo naredili plane za čas po izpitih, da bi s polno paro vstopili v obdobje izpitov, ter se jih čim prej rešili. Je veliko dejavnosti, ki se bodo odvijale tudi med poletnim in jesenskim izpitnim obdobjem, zato le pridno pred knjige, da jih ne bomo zamudili.
Tekst: Barbara JelenKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.