Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Nastop skupine War on Drugs na Ljubljanskem gradu

V sredo, 6.6.2012, sem bila ena izmed srečnežev, ki so bili priča koncertu ameriške skupine The War on Drugs na čudovitem Ljubljanskem gradu. Glavnim nastopajočim je prijetno postlala slovenska skupina Karmakoma, ki je s svojimi elektro-rockovskimi ritmi privabila razkropljeno publiko pred oder.

Maratonci Radia Študent so prehajali med rokerskimi hrupnimi toni in umirjenimi dub ritmi. Njihova nežna, a hkrati groba mešanica zasanjanosti ter agresije je na trenutke spominjala na Liverpoolski band Wave Machines. Po nekaj komadih je frontman dodobra ogrel klaviature in še zdaleč ni bil več edini, ki je veselo poplesaval na zanimive ritme. Navdušenje se je nadaljevalo tudi, ko je slovenska trojica zapustila oder. Ameriški indie-rokovci The War on Drugs so na oder stopili ravno pravi čas, ko nam je vetrič z grajske planote hotel že priti do živega.

wod Ljubljana

S “Holy shit, I’m in a castle!” nas je pozdravil Adam Granuciel in moram reči, da smo bili nad lokacijo navdušeni tudi ostali. Skupino z zanimivim imenom, ki ne vsebuje nikakršne predvidljivosti in, po mnenju Granuciel-a, ne asociira na določen žanr, trenutno zasedajo Granduciel (vokal, kitara), David Hartley (bas, kitara), Robbie Bennett (klaviature, kitara) ter Steven Urgo (bobni).

Konstantno spreminjajoča se zasedba ustvarja že od leta 2005, ko sta skupino ustanovila Adam Granduciel in Kurt Vile, katerega je kasneje glasbena kariera popeljala v solistične vode. Leto 2008 je bilo najbolj produktivno leto za TWOD, saj so izdali album Barrel of Batteries, kateremu je nato sledil še debute album Wagonwheel Blues. V letih 2010 in 2011 pa je skupina posnela njihova najnovejša albuma – Future Weather in Slave Ambient. Albumi so si precej podobni; njihove pesmi spominjajo na amalgam različnih žanrov, navdihnjenega z Americana ikonami (Dylan, Springsteen, Petty).

War on Drugs

Na koncertu smo sicer slišali hite, kot so Comin’ Through, Taking the Farm, Arms Like Boulders; najbolj pa je navdušil hit Baby Missiles, ki je še dodatno povzdignil razpoloženja vseh prisotnih. Odlična nastopa, odlična organizacija, odlično ozvočenje in super lokacija so bili krivci za prav prelep sredin večer.

Ostale fotografije s koncerta si lahko že ogledate v Infosceni.

Tekst: Jasna Jarc
Foto: Valentina Jarc