Nas bo tehnologija pokopala?

Kaj vse imamo in kaj vse bomo dobili? Ste kos izzivu?

Tehnologija… 

Še pred 5 leti so najbolj nori sanjači, sanjali o tem da se bodo kdaj lahko gledali preko mobilnih telefonov, danes je to več ali manj realnost. Pokritost s signalom je sicer borna (baje, da je cel avtocestni križ pokrit, toda že znotraj stavbe signal pade) in tudi terminalov ni veliko, mobitel pa svojo akcijo kar naprej podaljšuje in oglaša, tako kot smo se navadili da ima skoraj vsak mobilni telefon fotoaparat, tako se bomo nekoč navadili da nas nekdo VIDEOkliče. Toda tukaj pridemo do srži problema, koliko bomo še zdržali? Včasih se je klicalo v tujino in pošiljalo pisemske pošiljke z naročilnicami in povpraševanji in rok odgovora je bil kak teden, potem so prišli telefaksi in zadevo pospešili in potem email, kjer pa pošiljatelj zahteva odgovor, prec če ne takoj. Sorazmerno s tem se seveda razvija tehnologija. Imamo računalniško vodena skladišča, namesto skladiščnikov robote, namesto blokcev in kartončkov, računalnike. Edino kar zaostaja je človek sam. Katera mamca ki je včasih veljala za Alfo in Omego podjetja ker je imela svoj “filing sistem” in je točno vedela kako podjetje stoji, kje imajo kake podatke, danes zna uporabljati baze podatkov, internet in napredna orodja? Včasih pomislim, ali bom tudi sam tak? Ali bom svoje otroke 100x spraševal eno in isto stvar tako kot danes mene moji starši? Koliko kompleksne zadeve bodo takrat? Nas bo tehnologija prehitela? Napisanih je bilo že kar nekaj knjig o tem. Obstoja prave razvijajoče se, umetne inteligence zaenkrat ni potrdil še nihče.

Dragi bralci, danes je računalnik nujno zlo, prenosnik pa samo podaljšek tega. Dobiti nas morajo povsod in odgovoriti jim moramo kjerkoli že smo. Nisem v pisarni, kmalu ne bo več smel biti izgovor, internet bo tako rekoč dosegljiv kjerkoli, kadarkoli, kakorkoli, zato ne smemo pustiti da nas mlajša generacija (ki se tega še ne zaveda) prehiti, nam odvzame kakršno koli šanso da preživimo. Potrebno se je izobraževati tudi v tej smeri, drugače vas bo nekega dne hudo bolela glava, ko boste dobili nalogo, ki bi jo morali znati (pošlji e-pošto temu in temu marsikateri “tajnici” nažene strah v kosti) pa je ne znate, poleg tega boste potem še zamorili kakega nedolžnega človeka v oddelku za pomoč in podporo.

In kakor je rekel Kapitan James T Kirk: ” Scotty full warp speed ahead!”Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.