Naročanje hrane – domača zgodba o uspehu

Minevajo tri leta od rojstva ideje o spletnem naročanju dostave hrane na dom. Danes ni več le ideja, je uspešna poslovna zgodba.

Spletni portal ehrana.si je bil prvi ponudnik tovrstne storitve na slovenskem trgu, »razvoj konkurence v zadnjem času pa je le potrdil, da se razvijamo v pravo smer« je povedal direktor podjetja, Borut Markelj.

Ko se ideja iz študijske izmenjave prelevi v uspešen tržni kanal

Trije, že takrat ambiciozni študentje, so na študijski izmenjavi  v Münchnu opazili poslovno priložnost in jo pripeljali na slovenska tla. Izdelali so spletno storitev ehrana.si, ki ponuja enostavno, pregledno in hitro naročanje dostave hrane na dom kar prek spleta.

Spletna storitev danes zajema širok spekter dostavljalcev hrane na dom, kot pa pravi Markelj, si želijo, da se storitev razširi v vsa večja slovenska mesta.

Več kot le spletni servis

Ehrana.si poleg enostavnega in hitrega naročanja prek spleta svojim odjemalcem ponuja tudi različne ugodnosti, ki jih lahko prejmejo le prek njihovega spletnega portala. »Naša dodana vrednost je, da je vsa ponudba zbrana na enem mestu« je še dodal direktor podjetja.

Poleg tega spletni portal omogoča uporabniku integracijo v spletni servis, saj dopušča možnost komentiranja. Ker so mladi idejni snovalci ehrane v koraku s časom, so razvili tudi brezplačno mobilno aplikacijo za pametne telefone in tablice ter se s tem še bolj približali svojim uporabnikom, saj lahko spletno storitev uporabljajo kadarkoli in kjerkoli.

naročanje hrane

Največ naročil prek spletne strani

Storitev je sestavljena iz treh glavnih sklopov, in sicer: spletne strani, mobilne hibridne aplikacije, ki je kot taka primerna za operacijski sistem IOS kot tudi Android in odjemalca.

»Uporabnik odda naročilo preko spletne strani ali mobilne aplikacije v želeno restavracijo. Tam osebje naročilo potrdi in uporabniku sporoči predviden čas dostave,« je delovanje spletnega servisa ehrana.si na kratko opisal Markelj.

Po izkušnjah ekipe ehrana.si, uporabniki še vedno največ naročajo prek spletne strani – v okoli osemdesetih odstotkih, vedno bolj pa je v uporabi tudi mobilna aplikacija, ki je brezplačno na voljo v spletnih trgovinah Google Play in App store.

Za izdelavo spletne strani so ustvarjalci uporabili programski jezik PHP, za izdelavo mobilne aplikacije pa platformo PhoneGap, ki omogoča razvoj mobilnih hibridnih aplikacij.

»Da bi preprečili lažna naročila in maksimizirali zaupanje pri ponudnikih dostave, se morajo uporabniki pri registraciji identificirati z mobilno številko,« je pojasnil Markelj in dodal, da za pošiljanje SMS sporočil uporabljajo rešitev Si Most ponudnika Simobil.

Brez šumov v komunikaciji

Poleg tega, da ehrana.si ponuja številne prednosti za uporabnike, le-te ponuja tudi ponudnikom gostinskih storitev. Kot pravi Markelj, »lahko gostinci le z integracijo v naš tržni kanal ohranjajo svojo konkurenčnost«.

Po drugi strani pa gre izpostaviti tudi marketinško vrednost in zmanjšano obremenjenost osebja. Ponudniki gostinskih storitev  transparentno in standardizirano prejmejo vse podatke o naročilu na enem mestu, vključno z zemljevidom, na katerem je prikazano mesto naročnika. Ponudnikom dostave hrane na dom je poleg tega omogočena tudi samopromocija prek popustov, ki jih določajo in regulirajo sami.

V luči vsesplošne digitalizacije in vedno hitrejšega tempa življenja ehrana.si ponuja učinkovito rešitev in inovativen tržni kanal, ki ponuja prednosti tako ponudnikom kot uporabnikom dostave hrane na dom. Kot pravi direktor, je cilj podjetja razvoj preudarnih in učinkovitih storitev ter tudi prodor na tuj trg, s čimer želijo prispevati tudi k slovenskemu gospodarstvu.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.