Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Najbolj poreden Panč doslej

10. izdaja našega osrednjega festivala stand-upa bo gostila komike iz 11 držav in 5 tematskih večerov, ki jih bo odprl comedy roast battle epskih razsežnosti

NAJBOLJ POREDEN PANČ DOSLEJ

Tin Vodopivec in Andrej Težak Tešky, očeta festivala Panč, ki s soborci že desetletje skrbita za dobro razgibanost udov in trebušnih prepon ljubiteljev smeha, bosta tudi to poletje zabelila z velikim odmerkom stand-upa nad Ljubljano. Grajsko dvorišče bo med 22. in 26. avgustom gostilo pet tematskih večerov, ki jih bo soustvarilo več kot trideset izbranih domačih, regionalnih in tujih komikov. V torek bo Panč gostil navečji slovenski Comedy Roast Battle vseh časov. Sredin British Comedy Night bodo stkali mednarodni gostje, četrtek pa je rezerviran za Yugo Mix z regionalnimi šaljivci. Petkovih 10 komikov za 10 let Panča prinaša revijo pionirjev, ki so stkali prvi festival (Tešky, Tin, Perica, Pižama, Bučan, Mauhler, Ćirović idr.), sobotni Slovenski večer pa bodo zabelili tudi Vid Valič, Boris Kobal in Martina Ipša.

 

 

UMAZANI GRAJSKI OBRAČUN (22/8)

Letošnji Panč odpira epski spopad komikov v žaljenju. Comedy roast battle se tudi pri nas vse bolj prijemlje odkar je s tem formatom TV osvojil dežurni udeleženec praženj na Comedy Central, Jeff Ross. Vsebinsko je disciplina podobna klasičnim roastom, le da se tu med seboj ‘prcata’ po dva komika na izločanje po piramidnem sistemu. Doslej so pri nas izvedli tri turnirje, dva je gostil Klub smeha 10ka, enega kranjski Bazen, zmagovalec vseh treh pa je bil Rok Škrlep, ki bo status nepremagljivega kralja discipline branil tudi na grajskem dvorišču: “Do zdaj se mi je vse poklopilo, verjamem pa, da se bodo fantje in Eva na Panču še posebej potrudili, da mi vrnejo za vse tri spopade, kjer sem jih premagal. Sam pa bom tudi napisal še nekaj pikantnih na njihov račun in gotovo nas čaka razbeljen večer.” Za grajsko krono se bodo spopadli še Sašo Stare, Gašper Bergant, Eva Virc, Aleš Novak, Žan Papič, Marko Žerjal in Nejc Šmit.

 

Foto: Tomaž Kos