Nagradna igra – 8 vstopnic za 50 centa

Si ¾eli¹ obiskati veliki koncert 50 centa popolnoma brezplaèno? To bomo omogoèili kar 8 na¹im bralcem, ki si bodo svojo vstopnico lahko priigrali le z nekaj malo truda in sreèe.

Postopek je zelo enostaven:

1. Postani fan Infoscene na Facebooku (v kolikor to še nisi)

2. Povabi vse svoje prijatelje v Fan skupino Infoscene na Facebooku (To storiš s klikom na "Priporoèi prijateljem / Suggest to friends" na levi strani tik pod sliko)

3. Pošlji svoje kontaktne podatke na email nagradna@studentarija.net

4. Poèakaj do 25.2. in upaj, da boš med 8 sreène¾i, ki bodo kot naši gostje obiskali koncert 50 centa!

Ameriški raper 50 Cent se s projektom Before I Selfdestruct odpravlja na svetovno turnejo. 23. februarja bo tako zaèel s koncertom v Berlinu, potem pa bo obiskal 21 dr¾av in turnejo zakljuèil 8. aprila v Senegalu. Na veliko veselje ljubiteljev njegove glasbe se bo ustavil tudi v Sloveniji, kjer se bo koncert zgodil 3.3.2010 v ljubljanski Hali Tivoli.  

Curtis James Jackson se je rodil 6.7. 1975 v okolišu Queens na obrobju New Yorka materi Sabrini Jackson, ki je bila preprodajalka drog. Umrla je, ko je bil Curtis star komaj 8 let in odtlej je ¾ivel priu starih starših. Kljub nemirnemu zaèetku ¾ivljenja mu je ¾e zgodaj uspel prvi podvig, ko je sredi osemdesetih nastopil na Mladinski olimpiadi in sicer kot boksar. Kmalu pa so tudi njega zamikala mamila in ¾e pri 12. letih je bil aretiran zaradi preprodaje. Obsojen na tri do devet let je potem odslu¾il pol leta v nekakšni poboljševalnici. Vzdevek ’50 Cent’ pa si je nadel kot metaforo za spremembo. Ime si je sposodil pri lopovu Kelvinu Martinu, ki si je sredi osemdesetih prav tako nadel ta vzdevek. Do leta 2000, ko je s preprodajo mamil prenehal in se posvetil glasbeni karieri, je bil ustreljen kar devetkrat! 50 Cent je zaèel glasbeno pot pravzaprav v prijateljevi kleti. Spoznal je Jaya iz zasedbe Run-DMC, ki je postal njegov veliki uèitelj in ga uvedel v prve korake rapa. Jay je bil tudi producent njegove prve pesmi, èeprav le-ta ni nikoli izšla. Leta 1999 je 50cent po¾el zanimanje s strani producentov Trackmasters, ki so poskrbeli za podpis pogodbe s Columbia Records.

36 pesmi so posneli v pièlih dveh tednih, polovica pa jih je potem neuradno izšla kot album Power of the Dollar (2000). Kontroverzna pesem ‘How To Rob’ mu je prislu¾ila mesto na turneji Nas’ tour. 50 Centa je takrat opazil Eminem, ki ga je predstavil legendarnemu Dr Dre-ju in ta je kasneje postal njegov producent, potem ko je slišal uradni prvenec Guess Who’s Back?. S pomoèjo Eminema and Dr. Dre-ja je potem 50 Cent postal najbolje prodajani rap izvajalec na svetu. Novi single ‘Wanksta’ je bil vkljuèen na kompilacijo Eminemovega filma 8 Mile. Njegov prvi komercialni album Get Rich Or Die Tryin’ je izšel leta 2003. Album se je hitro prebil na vrhove lestvic in se je prodal v veè kot 800,000 primerkih samo v prvih štirih dneh prodaje. Interscope Records je 50 Centu podelila licenco za ustanovitev lastne znamke, G-Unit Records. 50 Cent je drugi album izdal leta 2005 pod imenom The Massacre, v prvih štirih dneh prodaje pa je pošlo veè kot 1.4 milijona kopij in spet zasedlo prvo mesto na lestvici najbolje prodajanih albumov. Tretji album Curtis je izšel leta 2007. Navdih naj bi 50cent  poiskal v ¾ivljenju preden je postal slaven. Na lestvici najbolje prodajanih albumov je zasedel odlièno 2. mesto, Forbes pa ga je po premo¾enju uvrstil na drugo mesto v rap industriji, takoj za Jay-Z-jem. 50 Cent danes ¾ivi v Farringtonu v zvezni dr¾avi Connecticut in sicer v nekdanjem domu legendarnega boksarja Mikea Tysona. ®upan Bridgeporta v Connecticutu pa je pred tremi leti 12. oktober razglasil za ‘dan 50 Centa – Curtisa Jacksona’.  Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.