Nagrade najboljšim diplomskim in magistrskim delom

Avtorici najboljše diplomske naloge in najboljše magistrske naloge sta bili nagrajeni s strani Mladinskega sveta Slovenije in Mestne občine Ljubljana.

Mladinski svet Slovenije je v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana 18. aprila 2012 v Mestni hiši MOL podelil nagradi za najboljši nalogi v dveh kategorijah: za diplomsko delo s področja mladine po bolonjskem sistemu ter za diplomsko delo s področja mladine po starem sistemu oziroma magistrsko delo s področja mladine po bolonjskem sistemu.

Nagrado za najboljše diplomsko delo po bolonjskem sistemu je prejela Mateja Trunk, Fakulteta za management (Univerza na Primorskem), za nalogo z naslovom Prihodnost pravne ureditve študentskega dela. Naloga predstavlja poglobljeno analizo sistema študentskega dela, ki v zaključku podaja tudi nekatere predloge za izboljšave sistema, kot ga imamo sedaj. Nagrado za najboljše magistrsko delo po bolonjskem sistemu pa je prejela avtorica Selma Dobnik, Fakulteta za organizacijske vede Kranj (Univerza v Mariboru), za nalogo z naslovom Zaposlovanje mladih in njihova socialna varnost. V nalogi se je avtorica lotila celega spektra področij, ki izhajajo iz zaposlovanja mladih, ki ima pomemben vpliv na stopnjo socialne varnosti mladih posameznikov. Obe nalogi sta v vseh pomenih skladni s kriteriji, ki si jih je ocenjevalna komisija postavila v razpisu: aktualnost, uporabnost in pronicljivost diplomskega oz. magistrskega dela.

Najboljša magistrska naloga 2012

Vse zbrane na podelitvi so najprej nagovorili g. Zoran Janković, župan MOL, ga. Mateja Demšič, direktorica Urada za mladino MOL, dr. Špela Razpotnik, članica ocenjevalne komisije in g. Kamal Izidor Shaker, predsednik Mladinskega sveta Slovenije. Po krajši predstavitvi samega razpisa in izbora, ki ga je vodila podpredsednica MSS za izobraževanje in zaposlovanje, Nina Milenković Kikelj, smo razglasili tudi zmagovalni nalogi. Vsem, ki so se prijavili na razpis Mladinskega sveta Slovenije, pa smo podelili zahvale za bogatitev raziskovalnega asortimana na področju mladine.

Gosti MSS

Mladinski svet Slovenije je torej že tretjič nagradil najboljše diplomante in magistre, ki so raziskovali mlade. Še naprej si želimo spodbujati tako bodoče diplomante in magistre, kot tudi njihove mentorje, da raziskujejo področje mladine, saj je resnično večplastno. Ne samo, da se je letos prijavilo 39 diplomantov temveč dobili smo prijave diplomantov najrazličnejših smeri iz prav vseh univerz v Sloveniji.

Vir: MSS.si
Foto: S.D./MSS.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.