Nadevane sardele po ligursko

Vonj po morju

Potrebujemo:

24 sardel
200g pomladnih zelišč
šopek peteršilja
5 kruhovih rezin
20 g parmezana
1 česnov strok
1 žlica pinjol
malo mleka in malo oljčnega olja
1 jajce
sol in poper

Priprava:

Zelišča in peteršilj operemo in jih na olju skupaj s strokom česna popražimo toliko, da se zmehčajo. Dodamo jim v mleku namočeno sredico jajce in parmezan ter začinimo in dobro premešamo. Sardele očistimo lusk, glave in drobovja in jih odpremo (kot knjigo), ter odstranimo tudi hrbtenico. Solimo, popramo in obložimo s prej pripravljenim nadevom in grobo narezanimi pinjolami. Na pomaščenem pekaču jih v zelo vroči pečici pečemo 10 minut, nato pa še tople serviramo. Po želji pokapljamo s par kaplicami limoninega soka.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.