Nadevane sardele po ligursko

Vonj po morju

Potrebujemo:

24 sardel
200g pomladnih zelišč
šopek peteršilja
5 kruhovih rezin
20 g parmezana
1 česnov strok
1 žlica pinjol
malo mleka in malo oljčnega olja
1 jajce
sol in poper

Priprava:

Zelišča in peteršilj operemo in jih na olju skupaj s strokom česna popražimo toliko, da se zmehčajo. Dodamo jim v mleku namočeno sredico jajce in parmezan ter začinimo in dobro premešamo. Sardele očistimo lusk, glave in drobovja in jih odpremo (kot knjigo), ter odstranimo tudi hrbtenico. Solimo, popramo in obložimo s prej pripravljenim nadevom in grobo narezanimi pinjolami. Na pomaščenem pekaču jih v zelo vroči pečici pečemo 10 minut, nato pa še tople serviramo. Po želji pokapljamo s par kaplicami limoninega soka.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

MotörCity 2018

Podarjamo 2x1 vstopnico za letošnji MotörCity 2018! Spodaj vpiši svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kje se bo odvijal uradni Warm Up party festivala MotörCity?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji Ultra Europe 2018 v Splitu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime, priimek in email osebe, ki jo boš povabil/a zraven, v kolikor osvojiš 2 vstopnici!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fuksi 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za festival Fuksi. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki ji podariš drugo vstopnico ter za kateri dan festivala! Sodelujejo lahko samo polnoletne osebe.


Spremeni besedo.