Nadevane sardele po ligursko

Vonj po morju

Potrebujemo:

24 sardel
200g pomladnih zelišč
šopek peteršilja
5 kruhovih rezin
20 g parmezana
1 česnov strok
1 žlica pinjol
malo mleka in malo oljčnega olja
1 jajce
sol in poper

Priprava:

Zelišča in peteršilj operemo in jih na olju skupaj s strokom česna popražimo toliko, da se zmehčajo. Dodamo jim v mleku namočeno sredico jajce in parmezan ter začinimo in dobro premešamo. Sardele očistimo lusk, glave in drobovja in jih odpremo (kot knjigo), ter odstranimo tudi hrbtenico. Solimo, popramo in obložimo s prej pripravljenim nadevom in grobo narezanimi pinjolami. Na pomaščenem pekaču jih v zelo vroči pečici pečemo 10 minut, nato pa še tople serviramo. Po želji pokapljamo s par kaplicami limoninega soka.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Magnifico – Kranj

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Magnifica v Kranju! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Koliko avtorskih plošč je v svoji karieri izdal Magnifico?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

AntiValentinovo

Podarjamo 2 vstopnici za koncert AntiValentinovo v Cvetličarni in album Eda Maajke "Put u plus"! Spodaj izpolnite svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kaj pravi Vojko V, ko mu v trgovini natehtajo 16dg mortadele namesto 15dg?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.